צילום׃ ענת אלישע, mako אוכל
חזה עוף בטורטייה אליפות
תבשיל העוף הזה הוא מנה שאפשר בכיף לאמץ לארוחת צהריים מהירה, אבל העצה שלנו: טמנו אותו בתוך טורטייה, ואז תנו לה צלייה קטנה של שתי דקות מכל צד, לא יותר. כמה מטבלים - והכל נראה יותר טוב פתאום
ענת אלישע | mako אוכל
| פורסם 06/06/23
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
שליש כוס שמן זית
500 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות
4 בצלים בינוניים, פרוסים
פלפל אדום, פרוס דק
פלפל חריף, פרוס דק (לא חובה)
2 שיני שום, פרוסות
כפית שטוחה כמון
כף פפריקה מתוקה
חצי כפית פלפל שחור
כפית שטוחה מלח (או לפי הטעם)
כף רסק עגבניות
טורטיות, להגשה
אופן ההכנה:
1 מחממים שמן במחבת עמוקה ומוסיפים את הבצל. מטגנים כ-10 דקות.
2 מוסיפים את הפלפלים, השום, התבלינים ורסק העגבניות ומטגנים עוד 10 דקות. מערבבים מדי פעם.
3 מוסיפים את קוביות חזה העוף, מטגנים כ-5 דקות, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 5 דקות נוספות.
4 מסדרים בטורטייה 3-4 כפות מתבשיל חזה העוף (אפשר להוסיף רוטב או ירק שאוהבים). מגלגלים וצולים בטוסטר או מחבת פסים כ-2 דקות מכל צד.
** אין טורטיות? אפשר בכיף להגיש על אורז לבן.