צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל
לימונדה רוזמרין
משקה מרענן עם ליים ורוזמרין שאפילו חום יולי-אוגוסט לא יכול לעמוד בפניו
מיכל אנסקי | mako אוכל
| פורסם 11/08/13
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לסירופ ליים רוזמרין:
2 ½ כוסות (600 מ"ל) מים
2 ¼ כוסות (450 גרם) סוכר
מיץ מ־1 ליים או לימון
2 גבעולי רוזמרין טרי
למיץ:
מיץ מ־4-3 לימונים
1 כוס סירופ ליים רוזמרין
3 כוסות מים קרים
להגשה:
קרח
פלחי לימון
אופן ההכנה:
1 שמים את המים, הסוכר והליים בסיר ומביאים לרתיחה.
2 מנמיכים את האש, ומבשלים 10-5 דקות או עד שנוצר סירופ סמיך.
3 מעבירים את הסירופ החם בעדינות לבקבוק מעוקר, ומשחילים לתוך הבקבוק את גבעולי הרוזמרין, כדי שישחררו לתוכו את השמנים הארומטיים שלהם.
4 אחרי שהסירופ מתקרר, שולפים החוצה את הרוזמרין, סוגרים את הבקבוק ומאחסנים במקום חשוך.
למיץ: מערבבים בכד גדול את מיץ הלימונים עם הסירופ והמים הקרים. מגישים עם קרח ופלחי לימון.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!