שייק תות שילדים אוהבים
הדבר הכי טוב בתקופה הזו של השנה הוא מחירי הרצפה של התותים. הבעיה היא שהתותים עצמם קצת דרדלה - אז מה עושים? מכינים מהם שייק ורוד שעושה לכולם שמח. וזו גם דרך מצוינת לנצל גם תותים ששכבו קצת במקרר
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
תותים הם הדבר הכי טעים ומרענן שיש. הילדים שלנו אוכלים תותים בכזו תאווה שלפעמים אני מוצאת את עצמי מגבילה אותם, כי למי יש כוח ללכת כל יום לסופר לקנות 2 חבילות? אם אני לא אפסיק אותם בשלב מסויים, הם יחסלו את כל התותים שיש בבית, בכל כמות. אתם לא תאימנו לי אבל כמות התותים שקניתי השנה היא פשוט בלתי נתפסת.
בתקופה הזו המחירים של התותים סופסוף סבירים, ועם זאת - האיכות שלהם כבר לא מי-יודע-מה. אפשר לאכול אותם ביום הקניה, מקסימום למחרת אבל אז הם כבר רכים ומכוערים, והקטנים עושים לי פרצוף כשאני מגישה להם תותים כאלו. אבל אלו בדיוק התותים שאני מכניסה לבלנדר - הילדים מקבלים מין שייק / מרק ורוד ורענן ואף אחד לא עושה פרצופים.
מרכיבים (4 מנות):
קופסה גדולה של תותים (כ-2 כוסות)
1 תפוז
רבע כוס יוגורט חמוץ וקרמי 4% (אפשר להחליף בשמנת חמוצה)
1 שקיק סוכר וניל
5 עלי נענע
חצי כפית גרידת תפוז
אופן ההכנה:
1 מסירים את העוקץ לתותים.
2 סוחטים את התפוז - מתקבלת כחצי כוס מיץ. 3. מעבירים את כל המרכיבים לבלנדר וטוחנים היטב. מעבירים לכוסות ומגישים קר.