צילום׃ דניאל לילה, פריגת
סנגרייה שגונבת את ההצגה
מגישים אותה קרה קרה, והיא הדרך הכי כיפית ושמחה לקבל שבת קיצית. רוצים בכלל להשקיע? חתכו פנימה כמה פירות
אורלי ועינת תוכן קולינרי | פריגת
| פורסם 15/08/13
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (12 מנות):
1 בקבוק (ליטר וחצי) מיץ תפוזים
2 מקלות קינמון (או כפית קינמון טחון)
3 מסמרי ציפורן (או קורט ציפורן טחון)
2 כוכבי אניס (לא חובה)
1 כפית ג'ינג'ר מסוכר קצוץ
1 בקבוק (750 מ"ל) יין אדום
3-2 כפות סוכר או דבש
להגשה:
פלחי תפוז
אופן ההכנה:
1 מבשלים את מיץ התפוזים עם התבלינים 5 דקות על להבה בינונית-נמוכה, רק כדי לעורר את הטעמים.
2 מוסיפים את היין והסוכר או הדבש ומבשלים רק עד להמסה, מבלי להגיע לרתיחה.
3 מצננים במקרר (אפשר גם להגיש חם) ומגישים עם פלחי תפוזים.
*רוצים סנגרייה ללא אלכוהול? הכינו אותה עם מיץ ענבים במקום יין.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!