צילום׃ דניאל לילה, פריגת

סנגרייה שגונבת את ההצגה

מגישים אותה קרה קרה, והיא הדרך הכי כיפית ושמחה לקבל שבת קיצית. רוצים בכלל להשקיע? חתכו פנימה כמה פירות

אורלי ועינת תוכן קולינרי | פריגת | פורסם 15/08/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.9 116 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

1 בקבוק (ליטר וחצי) מיץ תפוזים

2 מקלות קינמון (או כפית קינמון טחון)

3 מסמרי ציפורן (או קורט ציפורן טחון)

2 כוכבי אניס (לא חובה)

1 כפית ג'ינג'ר מסוכר קצוץ

1 בקבוק (750 מ"ל) יין אדום

3-2 כפות סוכר או דבש

להגשה:

פלחי תפוז

אופן ההכנה:

1 מבשלים את מיץ התפוזים עם התבלינים 5 דקות על להבה בינונית-נמוכה, רק כדי לעורר את הטעמים.

2 מוסיפים את היין והסוכר או הדבש ומבשלים רק עד להמסה, מבלי להגיע לרתיחה.

3 מצננים במקרר (אפשר גם להגיש חם) ומגישים עם פלחי תפוזים.

*רוצים סנגרייה ללא אלכוהול? הכינו אותה עם מיץ ענבים במקום יין.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!