בורקס תרד וגבינות עם טריק מיוחד
זה מה שנקרא אצלנו בלי פשרות: גם בורקס תרד וגבינות קראנצ'י, עשיר ומפנק וגם חצי מכמות הקלוריות של בצק בורקס רגיל. איך כל הטוב הזה קורה ביחד? פשוט מחליפים חצי מכמות השמן בביצה. כמה פשוט ככה חכם
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מעדיפים בורקס מבצק פילו כי הוא דיאטטי יותר? אתם טועים. אם תסתכלו במידע התזונתי על אריזות בורקס פילו מוכן תגלו ששני סוגי הבורקס (מבצק עלים או מבצק פילו) מכילים אותה כמות קלוריות למאה גרם – בסביבות 400. הסיבה לכך שפילו נחשב "דיאטטי" היא שהוא לא מכיל שומן כלל, לעומת בצק עלים שמכיל כ-25% שומן, אבל בתהליך ההכנה עוטפים את בצק הפילו בשמן או חמאה, כך שבסופו של דבר דיאטטי - זה לא.
רוצים בורקס טעים ופריך עם חצי מכמות הקלוריות? קבלו פטנט מיוחד: נחליף מחצית מכמות השמן בביצה, שתעניק לבורקס שלנו אקסטרה קראנצ'יות, ותשאיר אותנו עם חצי מכמות הקלוריות, שווה לא?
במקום בצק פילו, נשתמש בעלי סיגר, שהם סוג של עלי פילו רק קצת יותר עבים ונוחים לעבודה. הם חתוכים מראש ולא צריך להפשיר אותם באיטיות כל הלילה במקרר. בא לכם בורקס עכשיו? שולפים את החבילה מהמקפיא, מכינים את המלית ועד שהיא מוכנה, עלי הסיגר כבר מופשרים ומוכנים ומזומנים למילוי.
והטעם והריח? כמו של בורקס אמיתי, רק הרבה יותר בריא ופחות משמין.
מרכיבים (25 מנות):
1 אריזה של עלי סיגר (500 גרם – 25 יחידות)
1 כף שמן זית
500 גרם עלי תרד טריים או שלושת רבעי אריזה של מדליוני תרד קפואים
מלח
פלפל שחור
4 שיני שום
250 גרם גבינת ריקוטה 5%
250 גרם גבינה צפתית או בולגרית 5%
100 גרם (כוס) גבינת קשקבל או צהובה 22% שומן מגורדת
3 ביצים גודל לארג'
150 מ"ל שמן (10 כפות)
כף שומשום או קצח לקישוט (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-220 מעלות (לא טורבו).
2 מוציאים את עלי הסיגר מהאריזה, מניחים על צלחת ומכסים במגבת מטבח כדי שלא יתייבשו.
3 מכינים את המלית: במחבת נון סטיק מטגנים את עלי התרד עם כף שמן זית, מוסיפים מלח, פלפל שחור ואת שיני השום הכתושות. מטגנים עד שאין נוזלים ומעבירים לקערה.
4 לתערובת התרד המוכנה מוסיפים את כל הגבינות ומערבבים היטב.
5 טורפים בקערה 3 ביצים ושני שליש כוס שמן.
6 פורסים על תבנית התנור נייר אפייה ומרססים בתרסיס שמן.
7 לוקחים עלה סיגר אחד ומורחים את כולו בתערובת הביצה. מניחים כף גדושה מהמלית בצד, במרחק קטן מהדופן הימנית ובמרחק שווה מהדפנות העליונה והתחתונה. מקפלים פנימה, ואז מקפלים את הדפנות העליונה והתחתונה. מקפלים שוב עד שמקבלים צורת בורקס מלבני (ראו בתמונות).
8 מורחים את החלק העליון בביצה ומסדרים בתבנית. ממשיכים כך עם כל הבורקסים. מפזרים מעל מעט שומשום או קצח ואופים באמצע התנור כ-30-40 דקות עד להזהבה. חשוב לאפות את הבורקסים היטב.
* הבורקס ניתנים להקפאה.
מתכונים וסרטונים נוספים תמצאו בבלוג של רויטל פדרבוש, בלוגרית ומחברת ספרי בישול בבלוג מטבח קל – מתכונים פשוטים להרגשה טובה
לאינסטגרם של מטבח קל – מתכונים פשוטים להרגשה טובה
המתכון עלה לראשונה ב-24/08/2020