לחמעג'ון סביח שמשלב את הטוב מכל העולמות
המנה האחת שמנצחת את כל השיפודים בעולם: מאפה ביתי של בצק שמרים, עם חצילים מטוגנים, ביצה קשה מגוררת ורטבים. אין יותר ישראלי מזה, אין יותר טעים מזה
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (8 מנות):
לבצק:
3 כוסות קמח
כף שמרים יבשים
2 כפות שמן זית
כוס מים
כפית מלח
למלית החצילים:
2 חצילים בינוניים
מלח
פלפל שחור
3 כפות שמן זית, לטיגון
להגשה:
2-3 ביצים קשות
טחינה
עמבה
פטרוזיליה קצוצה דק
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח ושמרים. מוסיפים שמן זית ומים ולשים במהירות נמוכה 3 דקות. מוסיפים את המלח ולשים 5 דקות נוספות.
2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים במגבת נקייה לחצי שעה לפחות ועד שעה וחצי, עד להכפלת הנפח.
3 בזמן שהבצק תופח מכינים את החצילים: חותכים את החצילים לקוביות בגודל ס"מ ומתבלים במלח ופלפל. מחממים שמן זית במחבת רחבה ומטגנים את קוביות החצילים 4-5 דקות, עד להשחמה עדינה מכל הצדדים.
4 מחלקים את הבצק ל-8 כדורים שווים.
>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון
5 מרדדים כל כדור בצק לצורה אובלית בעובי חצי ס"מ ומקפלים את שולי הבצק לצורת לחמעג'ון קלאסית (צורת סירה). מכסים במגבת נקייה ומתפיחים 10 דקות.
6 מחממים תנור ל-250 מעלות.
7 ממלאים את סירות הלחמעג'ון בחצילים המטוגנים ומכניסים לתנור ל-8 דקות, עד שהלחמעג'ון אפוי ושחום.
8 מוציאים מהתנור ומגררים מעל את הביצה הקשה בעזרת פומפייה. מזלפים טחינה ועמבה, מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים מיד.