צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל

לחמעג'ון סביח שמשלב את הטוב מכל העולמות

המנה האחת שמנצחת את כל השיפודים בעולם: מאפה ביתי של בצק שמרים, עם חצילים מטוגנים, ביצה קשה מגוררת ורטבים. אין יותר ישראלי מזה, אין יותר טעים מזה

רותם ליברזון | mako אוכל | פורסם 12/04/21 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 133 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לבצק:

3 כוסות קמח

כף שמרים יבשים

2 כפות שמן זית

כוס מים

כפית מלח

למלית החצילים:

2 חצילים בינוניים

מלח

פלפל שחור

3 כפות שמן זית, לטיגון

להגשה:

2-3 ביצים קשות

טחינה

עמבה

פטרוזיליה קצוצה דק

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח ושמרים. מוסיפים שמן זית ומים ולשים במהירות נמוכה 3 דקות. מוסיפים את המלח ולשים 5 דקות נוספות.

2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים במגבת נקייה לחצי שעה לפחות ועד שעה וחצי, עד להכפלת הנפח.

3 בזמן שהבצק תופח מכינים את החצילים: חותכים את החצילים לקוביות בגודל ס"מ ומתבלים במלח ופלפל. מחממים שמן זית במחבת רחבה ומטגנים את קוביות החצילים 4-5 דקות, עד להשחמה עדינה מכל הצדדים.

4 מחלקים את הבצק ל-8 כדורים שווים.

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

>> לבלוג של רותם ליברזון

לחמעג'ון סביח (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
לחמעג'ון סביח|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

5 מרדדים כל כדור בצק לצורה אובלית בעובי חצי ס"מ ומקפלים את שולי הבצק לצורת לחמעג'ון קלאסית (צורת סירה). מכסים במגבת נקייה ומתפיחים 10 דקות.

6 מחממים תנור ל-250 מעלות.

7 ממלאים את סירות הלחמעג'ון בחצילים המטוגנים ומכניסים לתנור ל-8 דקות, עד שהלחמעג'ון אפוי ושחום.

8 מוציאים מהתנור ומגררים מעל את הביצה הקשה בעזרת פומפייה. מזלפים טחינה ועמבה, מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים מיד.