לחמניות בורג מסוכרות
וואו, קרן אגם מחזירה אותנו עם המתכון המתוק הזה לילדות. הסוד הוא לאכול את הלחמניות המסוכרות האלה מחוץ לבית כדי להימנע מפירורי סוכר, אבל כך או כך, מדובר באחת הבציעות המספקות ביותר שיצא לנו לחוות לאחרונה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
כשעברנו לגור ביפו והיינו יורדים לחוף, היה עובר מוכר עם עגלה ועליה מלא לחמניות מתוקות מצופות סוכר. היינו מחכים לו לפני השקיעה והילדים היו זוללים את הלחמניות שלו. אני נורא שמחתי, גם כי יכולתי לקנות אחת כזו לעצמי, ובעיקר כי את כל הסוכר הם השאירו בים, ולא חזרו איתו הביתה.
מאז עברו כמה שנים, המוכר ההוא עדיין מסתובב בחוף שבין יפו לבת ים, וממש לאחרונה הילדים נזכרו בלחמניות האוהבות האלה וביקשו שנכין. אני התחכמתי קצת עם הצורה, אבל אתם יכולים להכין אותן גם כלחמניות עגולות עם חור. איזה בצק מושלם וטעים.
מרכיבים :
ל-9 לחמניות:
3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח חלה/קמח לחם/קמח מניטובה/קמח לבן רגיל
חצי כוס סוכר
כף שמרים יבשים
חצי כפית מלח דק
כפית מחית/תמצית וניל
ביצה גדולה
שלושת רבעי כוס+כף (200 מ״ל) חלב מעט חמים
100 גרם חמאה רכה
כף גרידת לימון
להברשה לפני האפייה:
רבע כוס חלב
לסירופ סוכר:
חצי כוס סוכר לבן
חצי כוס מים בטמפרטורת חדר
לטבילה:
2 כוסות סוכר לבן
אופן ההכנה:
1 מערבבים במיקסר את כל מצרכי הבצק פרט לחלב - שממנו מוסיפים רק חצי מהכמות. לשים במהירות איטית (בסך הכל 10-12 דקות) ומוסיפים את יתרת החלב בהדרגה בזרם איטי, עד לקבלת בצק רך וגמיש.
2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מגלגלים אותו בתוכה כל שיכוסה בשמן מכל הצדדים, מכסים ומנילים להתפחה כשעה וחצי בטמפרטורת החדר (או ללילה במקרר).
3 מחלקים את הבצק ל-9 חלקים שווים במשקל 100 גרם. מגלגלים כל חלק לרצועה ארוכה, מחזיקים בשני הקצוות ומסובבים כל אחד לכיוון אחר ליצירת צורה של בורג. מקפלים את הבורג ל-2 ומגלגלים שובלצורת בורג עם לולאה בקצה ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
4 חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק, ומניחים את כל הלחמניות להתפחה נוספת כחצי שעה.
5 מחממים תנור ל-170 מעלות.
6 מברישים את הלחמניות בחלק, ואופים כ-20 דקות, עד השחמה.
7 מכינים את סירופ הסוכר: מבשלים סוכר ומים בסיר קטן, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה כ-5 דקות עד להסמכה. מעבירים לקערה שיהיה נוח לטבול בה את הלחמניות.
8 מכינים קערה נוספת עם סוכר לטבילת הלחמניות.
9 כשהלחמניות יוצאות מהתנור, טובלים כל אחת בסירופ, ומיד מעבירים לקערת הסוכר לציפוי עד שכל הלחמניות עטופות היטב בסוכר.
מגישים חמים וטרי!