צילום׃ חן מזרחי, חן במטבח

פיצה מהירה במחבת

בשביל הפיצה הזאת לא רק שלא צריך אבן אפייה מיוחדת, אפילו מיקסר לא צריך. וכן, אנחנו מדברים על בצק שמרים, נשבעים. חצי שעה שעה, ויש לכם עונג מבעבע במחבת. מתכון של "חן במטבח"

חן מזרחי | חן במטבח | פורסם 19/07/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 165 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

כוס ושלושת רבעי קמח (כ-250 גרם)

חצי כף שמרים יבשים

רבע כפית אבקת אפייה

רבע כפית אבקת סודה לשתייה

1 כפית מלח

חצי כף סוכר

1 ביצה

2 כפות שמן

1 כף חומץ

שני שליש כוס מים חמימים (160 מ"ל)

לרוטב עגבניות:

חצי קופסת עגבניות מרוסקות (סה"כ 200 גרם) או כ-3 עגבניות טריות טחונות בבלנדר

1 כפית רסק עגבניות

1 שן שום, כתושה

חצי כפית סוכר

חצי כפית מלח

חצי כפית אורגנו יבש

חצי כף שמן זית

מעט פלפל שחור

לגבינות:

150 גרם גבינה צהובה מגורדת

100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת

אופן ההכנה:

1 מנפים את הקמח לתוך קערה (אפשר בעזרת מסננת). 

2 מוסיפים שמרים, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, מלח וסוכר. מערבבים בכף עץ.

3 מוסיפים ביצה, שמן וחומץ. מתחילים לערבב ולהוסיף בהדרגה תוך כדי ערבוב את המים החמימים.

4 מערבבים היטב את הבצק לבצק חלק ללא גושים של קמח, כ-2-3 דקות . מכסים את הקערה בניילון נצמד.

5 מניחים בתחתית התנור (תנור כבוי) תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים. מניחים את קערת הבצק על רשת מעל המים הרותחים וסוגרים את דלת התנור (לא מפעילים אותו, הבצק יתפח בזכות החום של האדים). מניחים לבצק לתפוח 15-20 דקות.

6 בינתיים מכינים רוטב עגבניות: מערבבים בקערה את כל המרכיבים.

7 משמנים מחבת ברזל (או מחבת רגילה שאפשר להכניס לתנור) ב-2 כפות שמן זית. מורחים היטב את השמן בכל המחבת.

8 מעבירים את הבצק למחבת ובעזרת ידיים משומנות פותחים את הבצק ככה שיכסה את כל התחתית. משמנים בידיים את הבצק מלמעלה. 

9 מחממים את המחבת עם הבצק על אש בינונית ומטגנים כ-5-6 דקות, עד שתחתית הבצק מתחילה להזהיב.

10 בינתיים מוציאים מהתנור את קערת המים הרותחים ומחממים אותו ל-250 מעלות על מצב גריל.

11 מורחים את הרוטב על הפיצה ומפזרים את הגבינות באופן אחיד, כך שייגעו בדופנות המחבת. מסדרים תוספות אם רוצים.

12 אופים בתנור 2-4 דקות, עד שהגבינות נמסות ומעט מזהיבות.

13 מניחים לפיצה להצטנן מעט, מעבירים סכין בשוליים, בין הפיצה למחבת, חותכים למשולשים ומגישים. אם משתמשים במחבת עם ציפוי נון-סטיק עדיף להוציא את הפיצה מהמחבת ורק אז לחתוך, כדי לא לשרוט את הציפוי.

>> המתכון פורסם לראשונה באתר "חן במטבח"

הערות:

** אפשר להכין את הפיצה גם בסיר נמוך או בסיר סוטאז' שמתאים לתנור.

** אם משתמשים במחבת ברזל (ללא ציפוי) - בסיום השימוש יש לשטוף אותה עם סקוטש ומים חמים (ללא סבון, אלא אם כן יש לכלוך עקשן), לנגב היטב ולחמם אותה על אש בינונית עד שכל הלחות תתאדה. לאחר מכן משמנים את כל פני המחבת בכפית שמן (בעזרת נייר סופג), נותנים למחבת להתקרר ומאחסנים.

>> והנה המתכון שלנו לפיצה ביתית כמו באיטליה

בתיאבון!