בויוס (בורקס) מנגולד וגבינות
היום, חברים, אנחנו לא מתקתקים שום דבר ולא מוציאים בצק מהמקפיא. היום אנחנו מכינים בויוס פרום סקרץ', בצק והכל, ומיד מזמינים את כל המשפחה כדי להשוויץ. תגידו אתם, יש יותר מגרה מהבורקס הזה בעולם כולו?
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק (10 יחידות):
600 גרם (4 ורבע כוסות) קמח לבן
כפית וחצי מלח
2 כפיות שמן קנולה (או כל שמן אחר)
כפית וחצי חומץ רגיל (אפשר חומץ בן יין או וודקה או עארק)
כוס ושלושת רבעי מי ברז חמימים
שמן לכיסוי הכדורים (לא להכניס לבצק)
למילוי:
300 גרם גבינה בולגרית או פטה
150 גרם גבינת קשקבל או פרמזן מגוררת (או כל גבינה צהובה אחרת)
מכל קוטג'
2 צרורות מנגולד טרי, קצוצים
מלח
פלפל שחור
להברשה לפני אפייה:
ביצה טרופה עם מעט מים
שומשום
אופן ההכנה:
1 מכינים קערת פלסטיק גדולה, שתספיק ל-10 כדורים בגודל כדור טניס.
2 מכינים את הבצק: מערבבים בקערה קמח, מלח שמן וחומץ. מוסיפים כוס וחצי מים ומערבבים עד לקבלת כדור בצק. אם יש צורך מוסיפים את רבע הכוס הנוספת.
3 מחלקים את הבצק ל-10 חלקים שווים ומעצבים כל חתיכת בצק לכדור.
4 שופכים קצת שמן לקערת הפלסטיק ומניחים בתוכה את כל הכדורים, אחד ליד השני. מוזגים פנימה שמן שיכסה את כל הכדורים עד למעלה, והופכים את הכדורים כדי לוודא שהם משומנים מכל הצדדים. מניחים לשעתיים בצד (או ללילה במקרר).
5 מכינים את המלית: מערבבים בקערה את הגבינות והמנגולד ומתבלים במלח ופלפל.
6 מחממים תנור ל-200 מעלות ומכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה לידכם.
7 מניחים כדור בצק על משטח העבודה ופותחים אותו בעזרת הידיים למלבן דק (הבצק מאוד נוח לעבודה, הוא ממש הולך להתגלץ' לכם בידיים).
8 מניחים 2 כפות מתערובת המילוי בחלק התחתון של הבצק לרוחב, ומגלגלים לרולדה ארוכה.
9 מעצבים את הרולדה לצורת לב כמו בתמונה, דוחפים את הקצוות למטה ומניחים על תבנית האפייה. ממשיכים כך עם יתרת הכדורים.
10 מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים עד להשחמה כ-35 דקות.