צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

פרעצל משפחתי ענק

עזבו אתכם מפרעצלים ביתיים שמכינים אחד אחד, ובואו לגלות איך פרעצל אחד ענק יכול להשביע ועל הדרך לשמח בטירוף את כל המשפחה. בונוס: בגרסה המוגדלת מקצרים תהליכים ומדלגים על שלב הבישול במים רותחים

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 02/11/17 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 125 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

500 גרם (4 כוסות) קמח

6 גרם שמרים יבשים או 18 גרם שמרים טריים

25 גרם (2 וחצי כפות) סוכר דמררה

2 כפיות מחוקות מלח

300 מ"ל (כוס ורבע) מים, חמימים

30 גרם חמאה, רכה

להברשה:

5 גרם (כפית) סודה לשתייה

80 מ"ל (שליש כוס) מים רותחים

1 ביצה, טרופה

זעתר יבש

שומשום

אופן ההכנה:

1 מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, סוכר דמררה ומלח. מוסיפים מים חמימים בהדרגה ולשים עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את החמאה הרכה וממשיכים ללוש עוד כ-8 דקות, עד לקבלת בצק חלק ואלסטי.

2 מעצבים את הבצק לכדור, מעבירים לקערה גדולה ומכסים במגבת נקייה (או בניילון נצמד רופף). מתפיחים בטמפרטורת החדר עד להכפלת הנפח.

3 מוציאים אוויר מהבצק ומחלקים אותו על משטח עבודה מקומח קלות ל-8 חלקים שווים. מכסים במגבת נקייה ומניחים לו לנוח עוד רבע שעה.

4 מגלגלים כל חתיכת בצק על משטח העבודה לרצועה ארוכה ודקה בעובי כ-2 ס"מ.

5 מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומסדרים שתי רצועות בצק בצורת עיגול גדול (זאת תהיה המסגרת של המאפה). צובטים יחד את הקצוות לחיבור.

6 מעצבים את יתר הרצועות לצורות של בייגלה: חוצים כל רצועת בצק לאורכה, ומפתלים את שני החלקים שלה יחד לקבלת צורת ביסלי (אם הבצק מתעייף ומקשה על העיצוב, מכסים אותו במגבת נקייה ומניחים לו לנוח מעט).

>> אהבתם? עוד המון הפתעות מחכות לכם בבלוג של ענבל - פיית העוגיות

7 סוגרים את הרצועות לצורת בייגלה: משחילים את רצועות הביסלי שהתקבלו אחת בתוך השנייה, כמו בסמל האולימפיאדה. מכסים במגבת נקייה או בניילון נצמד רופף ומתפיחים כ-20 דקות.

8 מחממים תנור ל-220 מעלות.

9 מערבבים היטב את הסודה לשתייה במים הרותחים, ומברישים את הבצק. מברישים אותו גם בביצה טרופה ומפזרים מעל זעתר ושומשום. אופים כ-20 דקות להשחמה, מצננים וזוללים (המאפה במיטבו ביום ההכנה).