צילום׃ פאני דוד, mako אוכל
מאפה פילו ירקות
עלי פילו מתפצחים תמיד באים לנו טוב, השאלה היא במה ממלאים אותם. פאני דוד בחרה ברצועות ירקות והכינה סיר צבעוני ויפה עם מעט שמן והמון טעם. לא הספקתם לקנות זר פרחים? זה יכול לשמש כאחלה תחליף לזר
פאני דוד | mako אוכל
| פורסם 04/08/21
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לתבנית בקוטר 26 ס"מ:
3 כפות שמן צמחי
2 בצלים
1 בטטה
2 זוקיני
2 גזר
1 גמבה
רבע כרוב
3 מקלות סלרי
רבע כוס סויה
מלח
פלפל שחור
חבילת דפי פילו
אופן ההכנה:
1 חותכים את כל הירקות לרצועות ארוכות.
2 מחממים 3 כפות שמן במחבת ומטגנים את הבצל. אחרי שהבצל משחים מוסיפים את יתר הירקות בהדרגה.
3 מוסיפים למחבת סויה, פלפל ומעט מלח.
4 כשכל הירקות צרובים מעבירים אותם למסננת להגרת נוזלים.
5 מחממים תנור ל-200 מעלות.
בואו לעקוב אחרי פאני באינסטגרם
6 מכינים רולדות: פורסים שני עלי פילו צמודים ומשמנים אותם (בתרסיס או במברשת). מניחים לרוחב העלים את הירקות, ומגללים את הדפים לגליל. חותכים את הגליל ל-4 ומניחים בתבנית. ממשיכים באותה פעולה עם יתר העלים והירקות.
7 אופים עד להזהבה, ומגישים.
בתיאבון!
* אם משתמשים בעלי פילו קפואים, יש להעביר את החבילה למקרר לילה לפני.