צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

מאפה בצק עלים עם עגבניות ולוביה

כמה יופי יכול להיות במאפה אחד? אינסוף, לפחות. כמה עבודה צריך בשביל להגיע לזה? כלום וקצת. ולמי תודה? למי שהמציא את בצק העלים וגם לרותם ליברזון, כמובן

רותם ליברזון | mako אוכל | פורסם 24/05/21 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 2.9 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חבילת בצק עלים קנוי

1 בצל קצוץ דק

3 כפות שמן זית

צ'ילי חריף טרי, לפי הטעם 

3 עגבניות, קצוצות לקוביות קטנות

שן שום, כתושה 

מלח 

חבילת לוביה 

ביצה טרופה

חופן שומשום לבן או שחור 

אופן ההכנה:

1מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה. מוסיפים את הצ'ילי, את קוביות העגבנייה ואת השום וממשיכים לטגן עוד 3-2 דקות, עד שהעגבניות רכות אך עדיין נגיסות. מוסיפים מלח ומצננים לחלוטין.

2 מבשלים את הלוביה בסיר עם מים רותחים 4-5 דקות, עד שהיא כמעט רכה לגמרי. מסננים.

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

>> לבלוג של רותם ליברזון

מאפה לוביה - לפני האפייה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
לפני האפייה|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
מאפה לוביה חתוך (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
ואחריה!|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

3 מחממים תנור ל-210 מעלות. פותחים את הבצק למלבן בגודל 20 על 30 ס"מ. מסדרים את תערובת העגבניות הקרה על כל הבצק תוך כדי שמירה על שוליים נקיים של 2 ס"מ. מסדרים מעל את הלוביה בשורה אחידה.

4 מברישים את שולי הבצק בביצה טרופה וזורים שומשום.

5 אופים 25 דקות, או עד שהמאפה מוכן והשוליים זהובים ותפוחים.