צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

מאפה מהיר עם גבינות, פטריות ובצל

אם עד עכשיו לא החזקתם במקרר חבילה של בצק מצונן מוכן - מהיום הוא ייכנס קבוע לרשימת הקניות שלכם. קרן אגם תקתקה טארט פטריות ובצל עם מיקס גבינות, והמחמאות זרמו מעצמן. מעט עבודה ותוצאה מושלמת

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 08/02/24 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 4 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

אין כמו לתקתק מאפה בכמה דקות עבודה ולעוף על עצמנו כשמחמיאים לנו עליו, הפעם טארט פטריות ובצל זריז שהכנתי ממה שהיה במקרר ויצא מושלם.

 

נכון, יש לי תמיד בצקים מצוננים במקרר. זה פתרון קסם לממהרים או לכאלו שמפחדים להכין בצק לבד. ממליצה לכם להוסיף את בצק כזה  קבוע לרשימת הקניות, כי תמיד תמצאו מה להכין איתו. פההשתמשתי בבצק מצונן לפיצה, ואפשר להשתמש גם בבצק עלים מצונן.

מרכיבים :

חבילה (500 גרם) בצק פיצה מצונן (אפשר להמיר בבצק עלים מצונן)

2 בצלים פרוסים דק

סלסלת פטריות אחת (איזה סוג שרוצים) פרוסות דק

3 כפות שמן זית

חצי גליל גבינת עיזים

3 כפות גבינת לאבנה

100 גרם גבינת ריקוטה/טוב טעם/תבור

חצי כוס שמנת לבישול/חלב

100 גרם  גבינת קשקבל/מוצרלה/פרמזן

2 ביצים

מלח

פלפל

שמן זית

4-5 עלי בזיליקום טרי

להברשה:

ביצה טרופה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-190 מעלות.

2 מחממים מעט במיקרוגל את גליל גבינת העיזים ומערבבים היטב (הגבינה נמסה מהחום וקל יותר לעבוד איתה). שימו לב שעובדים בפולסים קצרים לא לשרוף את הגבינה.

3 מוסיפים לגבינת העיזים חלב, לאבנה, גבינת ריקוטה, את הגבינה הצהובה, ביצים, מלח ופלפל ומערבבים היטב.

4 מחממים שמן זית במחבת רחבה ומטגנים את הבצל והפטריות עד שהבצל הופך לשקוף.

פריסה גסה. הכי כיף (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
פריסה גסה. הכי כיף|צילום: קרן אגם, mako אוכל

5 מוסיפים כמה עלי בזיליקום, מערבבים היטב ומניחים בצד.

6 משמנים מעט תבנית בשמן זית ופורסים עליה בצק מצונן, כשדואגים להשאיר שוליים של בצק מחוץ לתבנית. מניחים את תערובת הפטריות מעל הבצק, ומעליה יוצקים את בלילת הגבינות.

7 מקפלים את עודפי הבצק פנימה מעל הבלילה (הבצק לא אמור לסגור לחלוטין את הגבינות) ומברישים את הבצק בביצה טרופה.

8 אופים 30-35 דקות עד שהמאפה זהוב למראה (אם מתחיל להישרף מלמעלה, אפשר להוריד מעט טמפרטורה ולאפות עוד חמש דקות).

תקתוק של בצק (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
תקתוק של בצק|צילום: קרן אגם, mako אוכל

מגישים חם.