בורקס פיצה
אין מישהו שלא אוהב בורקס פיצה, זה כבר מזמן לא רק פחמימה לסגור איתה פינה לילדים. המתכון של עדיקוש לבורקס פיצה פשוט וקל, על בסיס בצק עלים ועם אילו תוספות שתרצו - השמיים הם הגבול
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
חבילת בצק עלים מופשרת על פי הוראות היצרן
250 גרם רסק עגבניות
כפית אורגנו יבש
500 גרם גבינת מוצרלה מגוררת (אפשר לשלב גם קשקבל וגאודה)
זיתים/פטריות/תירס או כל תוספת שאוהבים
לקישוט:
ביצה טרופה להברשה
שומשום
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-190 מעלות על תכנית טורבו.
2 פורסים את הבצק גבי משטח העבודה (אם רוצים - משאירים את הניילון או נייר כדי שיהיה נוח לגלגל בהמשך).
3 מורחים על הבצק רסק עגבניות, מפזרים אורגנו, מעליו מפזרים את הגבינה ומעליה תוספות שאוהבים: זיתים, תירס, פטריות וכו'.
4 מגלגלים את הבצק מהחלק הרחב לצורת רולדה ופורסים לצורת שבלולים/שושנים.
5 מניחים את שבלולי הבורקס על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ובעזרת כרית כף היד מועכים אותם מעט (זה יעזור להם לא להתעוות).
6 מברישים את כל הבורקס בביצה, מקשטים עם שומשום (לא חובה) ומכניסים לאפייה בתנור כ-25 דקות או עד הזהבה מלאה של הבצק. מצננים קצת וזוללים.
לבלוג של עדי - עדיקוש
*הבורקסים נשמרים במיטבם ביום ההכנה.