לחוח
מתכון פשוט וקל ללחם התימני הדק והמעלף
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
8 כוסות מים לפחות
2 כפות סולת
כף מלח
כף וחצי שמרים טריים
כפית סוכר
קילו קמח לבן
אופן ההכנה:
1 שופכים לקערה גדולה 5 כוסות מים מסוננים (שלא יהיו טעמי לוואי - כך לגבי כל המים שבמתכון).
2 מרתיחים שתי כוסות מים בסיר קטן. כאשר המים רותחים מוסיפים את הסולת ומבשלים כ-2 דקות תוך בחישה.
3 מורידים מהכיריים ומוסיפים כוס מים פושרים, בוחשים ומוסיפים לקערה הגדולה. מוסיפים את המלח והסוכר, בוחשים שוב ומוסיפים את השמרים.
4 מוסיפים בהדרגה את הקמח ולשים עד לקבלת עיסה אחידה, ללא גושים (אני עשיתי את זה עם בלנדר מוט). מניחים בצד להתפחה של שעתיים לפחות (קחו בחשבון שהעיסה מאד נוזלית, ואם הקערה לא תהיה מספיק גדולה במהלך התפיחה הכל ייזל לנו על השיש).
5 בוחשים שוב את העיסה התפוחה, ואם היא לא נוזלית מספיק מוסיפים מים (אני הוספתי בשלב הזה חצי כוס).
6 מכינים קערה גדולה עם מים קרים, שתשמש כמתקן לקירור המחבתות שלנו (בין לחוח ללחוח צריך לצנן את המחבת).
7 מדליקים שתי להבות בכיריים: אחת גדולה מאוד ואחת קטנה. משמנים מחבת בשכבה דקיקה של מרגרינה. שופכים מצקת שלמה מהבלילה למחבת, מסובבים אותה כך שתתפזר באחידות ומניחים על האש הגדולה. תוך כמה שניות יצוצו בועות על הבצק, והוא ישנה צבע מלבן לאפור/צהוב.
8 כשהבועות הופכות לחורים מכסים את המחבת ומעבירים לאש הקטנה לדקה.
9 מעבירים את הלחוח המוכן לצלחת ומניחים את המחבת בקערת המים הקרים שהכנו מבעוד מועד (אל דאגה, המחבת תצוף). מנגבים את התחתית, מורחים שוב בשכבה דקיקה של מרגרינה ומכינים באותה דרך את הלחוח הבא.