צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

לחמניות בריוש מושלמות לשבת

האם אתם יכולים לדמיין עונג שבת גדול יותר מאשר לחמנייה אישית במתקתקות עדינה, עשירה בחמאה ובביצים? אנחנו חד משמעית לא, ולכן בכוונתנו לגרום לזה לקרות בסוף השבוע הזה ממש. נשאר רק לקנות ריבה

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 25/08/22 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 60 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-20 מנות:

500 גרם קמח (3 וחצי כוסות ועוד כף)

50 גרם שמרים טריים (קובייה או שקית), או 2 כפות שמרים יבשים

60 גרם סוכר (רבע כוס ועוד כף)

100 מ"ל חלב פושר

3 ביצים

חצי כפית מלח

200 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות של 2 ס"מ

להברשה:

1 חלמון

כף חלב

אופן ההכנה:

1 מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר (אפשר בעזרת מסננת, לא חייבים נפה). יוצרים גומה במרכז.

2 מפוררים את השמרים לקערה קטנה ומערבבים היטב עם כף אחת של סוכר, עד שהתערובת נהיית נוזלית. מוסיפים את החלב הפושר ומערבבים.

מתכונים לראש השנה

3 מוזגים את תערובת השמרים והחלב לגומה שבקמח, מכסים במגבת וממתינים 20 דקות.

4 מוסיפים את הביצים, שאר הסוכר והמלח ולשים בעזרת וו לישה כ-5 דקות. מוסיפים את החמאה וממשיכים ללוש עד שהבצק נהיה אוורירי ונוצרות בועות, כ-5 דקות נוספות. מכסים שוב במגבת ומתפיחים שעה.

5 מחלקים את הבצק ל-20 חתיכות. מורידים מכל חתיכה רבע, ומגלגלים לכדורים את כל החלקים, הגדולים והקטנים.

6 מעבירים את הכדורים הגדולים לתבניות בריוש או מאפינס משומנות ומקומחות. יוצרים בעזרת האצבע גומה, ודוחפים את העיגול הקטן לגומה. מתפיחים 30 דקות נוספות.

7 מערבבים את החלמון עם החלב, ומברישים את הבריוש.

8 אופים 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, בחלק התחתון של התנור. מגישים טרי.