לחמניות המבורגר
אומנם פסח רק נגמר אבל יום העצמאות כבר ממש מעבר לפינה - ועם כל האהבה שיש לנו לעל האש, האהבה שלנו לפחמימות שמה אותה בכיס הקטן. הלחמניות האלה הן ההזדמנות לשלב בין השתיים, ולעשות את זה הכי טעים שיש
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהיותר משעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
ל-15 לחמניות:
1 ק"ג קמח
40 גרם שמרים טריים
4 כפות סוכר
2 ביצים
שני שליש כוס שמן זית
400 מ"ל מים פושרים
1 כף מלח
לפני האפייה:
ביצה טרופה, להברשה
שומשום לקישוט
אופן ההכנה:
1 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה קמח, שמרים וסוכר.
2 מוסיפים את הביצים, שמן הזית והמים הפושרים בהדרגה וממשיכים לערבב, הפעם עם וו הלישה.
3 לבסוף מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 10 דקות לפחות.
4 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים כשעה או עד הכפלת הנפח.
5 מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים ל-15 יחידות שוות.
6 מגלגלים כל חתיכת בצק לכדור יפה ומסדרים על נייר אפייה באופן מרווח. מתפיחים שוב עד להכפלת הנפח.
7 מחממים תנור ל-180 מעלות, טורבו.
8 מברישים את הלחמניות התפוחות בזהירות בביצה הטרופה, מפזרים שומשום ואופים 15-20 דקות או עד הזהבה מלאה.
לבלוג של עדי - עדיקוש
** הלחמניות במיטבן ביום ההכנה, אבל עוברות הקפאה מצוין.