צילום׃ עדי קלינגהופר, אוכל טוב, mako

לחמניות המבורגר

אומנם פסח רק נגמר אבל יום העצמאות כבר ממש מעבר לפינה - ועם כל האהבה שיש לנו לעל האש, האהבה שלנו לפחמימות שמה אותה בכיס הקטן. הלחמניות האלה הן ההזדמנות לשלב בין השתיים, ולעשות את זה הכי טעים שיש

עדי קלינגהופר | אוכל טוב, mako | פורסם 13/04/23 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 38 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-15 לחמניות:

1 ק"ג קמח

40 גרם שמרים טריים

4 כפות סוכר

2 ביצים

שני שליש כוס שמן זית 

400 מ"ל מים פושרים

1 כף מלח

לפני האפייה:

ביצה טרופה, להברשה

שומשום לקישוט

אופן ההכנה:

1 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה קמח, שמרים וסוכר.

2 מוסיפים את הביצים, שמן הזית והמים הפושרים בהדרגה וממשיכים לערבב, הפעם עם וו הלישה.

3 לבסוף מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 10 דקות לפחות.

4 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים כשעה או עד הכפלת הנפח.

5 מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים ל-15 יחידות שוות.

6 מגלגלים כל חתיכת בצק לכדור יפה ומסדרים על נייר אפייה באופן מרווח. מתפיחים שוב עד להכפלת הנפח.

7 מחממים תנור ל-180 מעלות, טורבו.

8 מברישים את הלחמניות התפוחות בזהירות בביצה הטרופה, מפזרים שומשום ואופים 15-20 דקות או עד הזהבה מלאה.

לחמניות המבורגר - לחמנייה מקרוב (צילום: עדי קלינגהופר, אוכל טוב, mako)
ככה היא נראית מקרוב|צילום: עדי קלינגהופר, אוכל טוב, mako
לחמניות המבורגר - ובפרופיל (צילום: עדי קלינגהופר, אוכל טוב, mako)
ובפרופיל|צילום: עדי קלינגהופר, אוכל טוב, mako

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

** הלחמניות במיטבן ביום ההכנה, אבל עוברות הקפאה מצוין.