פיצה זוקיני מהירה
כבר שנים שטורטיות הן הגיבורות של המטבח שלנו. הן יכולות להסתתר בשקט במזווה ואז להופיע ולהציל את המצב בכל פעם שצריך לתקתק ארוחה משביעה ויפה בחמש דקות. הפעם הן הפכו לפיצה לבנה עם גבינות וזוקיני צלוי
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
4 זוקיני בינוניים
שמן זית
חבילת טורטיות קטנות
גבינת שמנת/ריקוטה למריחה/לאבנה
150 גרם גבינה בולגרית קשה
קליפת לימון מגוררת או עלי רוקט להגשה (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות. פורסים את הזוקיני לרצועות דקיקות בעזרת קולפן.
2 משמנים את הרצועות בשמן זית וממליחים מעט.
3 צולים את הזוקיני במחבת (אין צורך להוסיף עוד שמן) למשך שתי דקות מכל צד, כדי שיישאר קריספי (אפשר גם לאפות בתנור כרבע שעה).
4 פורסים את הטורטיות על נייר אפייה, מורחים עליהן בנדיבות מגבינת השמנת (או גבינה סמיכה אחרת שאוהבים), מפוררים מעט בולגרית ומניחים מעל את פרוסות הזוקיני הצלויות.
5 אופים בתנור 15-20 דקות.
6 מגישים חם, אפשר עם עלי רוקט טריים או קליפת לימון מגוררת.
הצעות ושדרוגים:
** לא אוהבים זוקיני? יכולים להחליף אותם בבטטה אפויה, חציל מטוגן או פלפלים קלויים.
** לגרסה טבעונית – השתמשו בטורטיות טבעוניות והחליפו את הגבינה בפסטו או ממרח על בסיס סויה.
** לגרסה ללא גלוטן – השתמשו בטורטיות מקמח תירס.