צילום׃ אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב

לחמניות מחמצת מקמח מלא עם תמרים וטחינה

לחמניות הן הצד השובב והמפנק יותר של הלחמים, וכשהן מתוקות, בתוספת תמרים, טחינה וקינמון הן כמו עוגה קטנה - רק עם קצת פחות רגשות אשם בגלל הקמח המלא

תומר בלס | לאפות, לבשל, לאהוב | פורסם 07/01/15 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.8 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

מרכיבים:

¾ 1 כוסות (250 גרם) קמח מלא

¾ 1 כוסות (250 גרם) קמח לבן

½ כוס (100 גרם) מחמצת קמח מלא (אפשר גם מחמצת רגילה)

1 כוס+2 כפות (270 מ"ל) מים

2 כפות טחינה גולמית

קורט קינמון

קורט מלח

5 תמרי מג'הול גדולים, מגולענים וטחונים לממרח במעבד מזון (או 1/3 כוס תמרים בוואקום)

לציפוי:

½ כוס שומשום

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל המרכיבים מלבד המלח והתמרים לקבלת תערובת אחידה. לשים כדקה. מוסיפים את המלח ולשים 6-7 דקות, עד שמתקבל בצק חלק, נעים ומעט דביק.

2 מוסיפים את ממרח התמרים ולשים 3 דקות נוספות. הבצק הסופי מעט דביק וזה בסדר.

3 מעבירים לקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעתיים או עד שהבצק הכפיל את נפחו.

4 מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים ל-6 חלקים. מעצבים בעדינות (כדי לא להוציא מהבצק יותר מדי אוויר) כל חלק לצורת לחמנייה מאורכת.

5 בצלחת שטוחה שמים את השומשום ומצפים איתו את חלקי הבצק (אפשר מכל הכיוונים ואפשר רק מצד אחד).

6 מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים במגבת ומתפיחים שעה או עד שנפח הבצק גדל בכ-50%.

7 אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות 15 דקות, או עד שהלחמניות נאפו לחלוטין וצבען התכהה.

8 מוציאים מהתנור ונותנים ללחמניות להתקרר לפחות 20 דקות, ואז אפשר לחתוך אותן באמצע ולהכין מהן סנדוויץ' טעים.

>> כל המתכונים של "לאפות, לבשל, לאהוב"