צילום׃ מיכל רביבו, יח"צ

חלה שחור לבן

ליאור משיח הוציאה ספר שכל עמוד בו יותר מעורר תיאבון מהשני, ואנחנו קיבלנו מתכון לחלה שחור לבן מהממת שכבר מחר אנחנו מתכוונים להניח על השולחן

ליאור משיח | Lioroooosh: Baking from my Tel Aviv Kitchen | פורסם 05/08/21 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק הלבן:

65 גרם מים

6 גרם שמרים יבשים

275 גרם קמח לבן או קמח לחם

40 גרם סוכר

6 גרם מלח דק

2 ביצים שלמות

1 חלמון ביצה

30 גרם שמן זית

לבצק השחור:

65 גרם מים

6 גרם שמרים יבשים

275 גרם קמח לבן/קמח לחם

10 גרם אבקת אבץ/צבע מאכל שחור

40 גרם סוכר

6 גרם מלח דק

2 ביצים שלמות

1 חלמון ביצה

30 גרם שמן זית

אופן ההכנה:

1 במיקסר עם וו לישה שמים את כל המרכיבים לבצק הלבן פרט לשמן הזית ולשים על מהירות נמוכה עד לקבלת בצק.

2 לאחר קבלת בצק, ממשיכים לישה ל-5-7 דקות נוספות לפיתוח רשת גלוטן. כשהבצק חלק, אלסטי וחזק, מוסיפים את שמן הזית ולשים עד להטמעה.

בואו לעקוב אחרי ליאור משיח

3 משמנים מעט קערה, מעבירים אליה את הבצק, מכסים ומתפיחים בטמפ' החדר כ-30 דקות.

4 מכינים את הבצק השחור באותו האופן בדיוק, מעבירים לקערת התפחה משומנת ל-30 דקות.

5 לאחר 30 דקות, מקפלים כל אחד מהבצקים, מכסים ומתפיחים לעוד 30 דקות.

6 מעבירים את הבצקים למשטח העבודה, ומחלקים כל בצק ל-5 חתיכות שוות במשקל 100 גרם.

7 יוצרים מכל חתיכה כדור ומניחים על משטח העבודה למנוחה, סה"כ 10 כדורי בצק.

8 מרדדים כל כדור לרצועה וקולעים לפי הקליעה האהובה.

מומלץ לקלוע לפי מספר זוגי של רצועות (צילום: מיכל רביבו,  יח
מומלץ לקלוע לפי מספר זוגי של רצועות|צילום: מיכל רביבו, יח"צ

9 מומלץ לקלוע לפי מספר זוגי של רצועות, לדוגמה 4, 6, ובעת הקליעה, לסדר את הרצועות כך שיהיו שחור, לבן, ולא למקם את אותו הצבע אחד ליד השני.

10 לאחר הקליעה, מניחים את החלות על מגש אפייה עם נייר אפייה.

11, מברישים בשכבה דקה של ביצה טרופה ומניחים לתפיחה של שעה.

12 מחממים תנור ל-180 מעלות.

תראו איזו חלה מהממת עוד לפני האפייה! (צילום: מיכל רביבו,  יח
תראו איזו חלה מהממת עוד לפני האפייה!|צילום: מיכל רביבו, יח"צ

13 מברישים שכבה נוספת של ביצה ומקשטים בטופינג שאוהבים כמו שומשום, שומשום שחור, פרג וכו'.

14 אופים 20-25 דקות עד שהחלות מזהיבות מאוד ובאופן אחיד. 

15 מוציאים את התנור ומניחים להן להצטנן מעט לפני ההגשה. 

בתיאבון!

המתכון מתוך ספרה החדש ל ליאור משיח.