מיני פיצות שאפשר להכין ולהקפיא
הפיצות הקטנטנות והנהדרות האלה יכולות לסדר לילדים ולכם יופי של ארוחת ערב, אבל עזבו את זה: בסוף מחכות לכם הנחיות לחצי-אפייה, שאחריה מכניסים את הפיצות למקפיא כדי לשלוף לפי הצורך. ומי כמונו יודע שיש צורך
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לכ-24 פיצות קטנות:
500 גרם קמח לבן, מנופה
2 כפות סוכר
כף שמרים יבשים
כפית מלח
3 כפות שמן
כוס ורבע מים בטמפרטורת החדר
רוטב פיצה (או רסק עגבניות מעורבב עם מעט שמן זית)
גבינה צהובה או מוצרלה מגוררת
תוספות שאוהבים, אם רוצים
אופן ההכנה:
1 לשים יחד במיקסר את הקמח, הסוכר, השמרים, המלח, השמן והמים 8-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ומבריק שנפרד מהקערה בצדדים אך נשאר מעט דביק בתחתית. אם צריך, אפשר להוסיף מעט מים בהדרגה.
2 מכסים את הקערה ומניחים לבצק לתפוח כשעה בטמפרטורת החדר (או לילה במקרר).
>> רוצים לקבל את כל המתכונים שלנו ישירות למייל?
3 מרדדים את הבצק לעובי של כס"מ וקורצים עיגולים קטנים בקוטר כ-10 ס"מ (אפשר כמובן להכין בכל גודל שרוצים).
4 מחוררים את הבצק במזלג ומורחים מעט רוטב. מפזרים גבינה ותוספות ומניחים להתפחה נוספת של כחצי שעה.
5 מחממים תנור ל-200 מעלות ומכניסים את הפיצות לתנור לאפייה כ-10 דקות, או עד הזהבה יפה.
רוצים להכין מראש ולהקפיא? מעולה!
1 מרדדים את הבצק וקורצים לעיגולים בגודל שרוצים. מחוררים במזלג ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
2 אופים 5 דקות בלבד ב-200 מעלות (ללא התפחה שנייה).
3 מצננים, מורחים רוטב ומפזרים גבינה ותוספות.
4 מאחסנים במקפיא - אפשר אחת אחת בשקיות סנדוויץ' ואפשר בקופסה אטומה, עם נייר אפייה שמפריד בין שכבה לשכבה. בכל פעם שרוצים פיצה שולפים את הבצק ומכניסים לתנור ל-5 דקות ב-200 מעלות.
רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".
לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב, אם אתם עוד לא שם.