צילום׃ רותם אלון גלעדי, mako אוכל

תבשיל נקניקיות ושעועית זריז

תשכחו מקדרות בבישול ארוך ותגידו שלום ללהיט החדש במטבח שלכם - תבנית של שעועית ונקניקיות עם עגבניות צלויות, שום וקרעי לחם שהופכים לביס מהחלומות. והשוס? כל מה שתצטרכו זה 5 מרכיבים ו ו-10 דקות עבודה

רותם אלון גלעדי | mako אוכל | פורסם 13/10/20 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 31 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

חצי קילו עגבניות שרי בשלות

4 שיני שום

לחם שאוהבים (או שנשאר מאתמול) - פוקצ'ה, חצי בגט, לחמנייה או רבע חלה

פחית שימורים של 400 גרם שעועית לבנה מבושלת ברוטב עגבניות

12 נקניקיות מכל סוג שאוהבים (אנחנו השתמשנו בשילוב של נקניקיות בקר סיציליאניות ונקניקיות קוקטייל צמחונית)

שמן זית

מלח גס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל -180 מעלות.

>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?

תבשיל שעועית ונקניקיות - ההרכבה (צילום: רותם אלון גלעדי, mako אוכל)
ההרכבה|צילום: רותם אלון גלעדי, mako אוכל

2 חוצים את עגבניות השרי, מקלפים ופורסים את שיני השום.

3 קורעים את הלחם לנתחים בגודל ביס וזולפים מעט שמן זית.

4 מסדרים את העגבניות, השום והלחם בתבנית צלייה ויוצקים את השעועית עם הנוזלים מעל.

5 חוצים את הנקניקיות (לא חובה) ומסדרים בין המרכיבים שבתבנית.

6 מזלפים מעל מעט שמן זית ושליש כוס מים ומתבלים במלח גס.

7 מכניסים לתנור ל-30-45 דקות, עד שהכל מבעבע.

 

תבשיל שעועית ונקניקיות (צילום: רותם אלון גלעדי, mako אוכל)
תבשיל שעועית ונקניקיות|צילום: רותם אלון גלעדי, mako אוכל

הצעות ושדרוגים:

** אין שום מניעה להכין את התבשיל עם נקניקיות צמחוניות.

** אוהבים חריף? הוסיפו לתבנית צ'ילי טרי פרוס או שבבי צ'ילי מיובש.

** אין עגבניות טריות? פחית של עגבניות חתוכות גם תעשה את העבודה.

** במקום שעועית בשימורים תוכלו להכין בעצמכם תבשיל שעועית ברוטב עגבניות, אבל קחו בחשבון שזמן ההכנה יתארך משמעותית.

** לא אוהבים שעועית לבנה? ניתן להחליף בכל שעועית אחרת, או אפילו בעדשים ירוקות.