צילום׃ חיה דר, הבלוג של חיה דר

לחם מקמח מלא

את הבצק של כיכר הלחם היפהפייה הזאת מכינים לילה קודם, לשים, מתפיחים ובסוף מקבלים כיכר גדולה, 3 קטנות או לחמניות אם רוצים. בקיצור, הנה דרך מעולה להעביר את הבידודים

חיה דר | הבלוג של חיה דר | פורסם 30/01/22 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהלילה שלם
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק המקדים:

300 גרם (2 וחצי כוסות) קמח מלא

חצי כפית שמרים יבשים

250 מ"ל (כוס ורבע) מים

לבצק:

400 גרם (3 וחצי כוסות) קמח מלא

כפית שמרים יבשים

כפית וחצי מלח

2 כפות שמן קנולה

כף וחצי סוכר חום

300 מ"ל (כוס וחצי) חלב

אופן ההכנה:

1 מערבבים את חומרי הבצק המקדים בקערה, מכסים בניילון נצמד או מכסה ומשאירים בטמפרטורת החדר למשך לילה.

2 למחרת, מכניסים את כל חומרי הבצק לקערת מיקסר, מוסיפים את הבצק המקדים ולשים במשך 10 דקות במהירות איטית.

3 מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים לפחות שעתיים.

לחם 100% קמח מלא (צילום: חיה דר, הבלוג של חיה דר)
קל לפריסה ומתאים במיוחד לכריכים|צילום: חיה דר, הבלוג של חיה דר

4 מוציאים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים אותו למספר התבניות שרוצים להכין (אפשר ל-3 תבניות אינגליש קייק, לכיכר גדולה או ללחמניות).

5 מגלגלים כל חלק לכדור ופותחים אותו ידנית, מקפלים כמו מעטפה ומגלגלים מעט לקבלת רוחב בתבנית (מודגם בסרטון למטה).

>> לבלוג של חיה דר

6 מחממים תנור ל-200 מעלות, מכינים תבניות מרופדות בנייר אפייה.

7 מניחים את הבצק בתבנית המרופדת, מכסים ומתפיחים תפיחה כפולה, כך שהבצק יגיע לפחות לשולי התבנית.

8 מניחים בתנור כלי קטן עם מים ליצירת לחות ואופים  כ-40 דקות, עד שהלחם מקבל קרום קשה והתחתית אפויה. בתיאבון!

* אם רוצים לוותר על החלב ולקבל לחם פרווה, יש להוסיף קצת יותר מים וכף שמן אחת.

100% קמח מלא (צילום: חיה דר, הבלוג של חיה דר)
100% קמח מלא|צילום: חיה דר, הבלוג של חיה דר