לחמניות שמונה עם פרג
נכון שמכל הלחמניות בעולם, כולל כל המאפיות, שלא לדבר על הסופר, אלה של המכולת תמיד הכי רכות וטעימות? אז יש לנו חדשות מרעישות: אלה יותר
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
ל-16-18 לחמניות:
1 קילו קמח לבן רגיל (או קמח לחם)
2 כפות שמרים יבשים
שליש כוס +כפית (70 גרם) סוכר לבן
2 ביצים גודל L
חצי כוס (100 גרם) שמן קנולה
כפית גדושה מלח דק
כוס וחצי (360 מ"ל) מי ברז
לציפוי:
2 כפות מים
כפית נס קפה (מגורען או אבקה)
ביצה גודל L
רבע כוס גרגירי פרג שלמים
אופן ההכנה:
1 בקערת המיקסר מערבבים קמח, שמרים יבשים וסוכר.
2 מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה ומוסיפים ביצים, שמן קנולה ומלח. מוסיפים את המים ולשים את הבצק עד שהוא מתאחד. אם צריך, מוסיפים עוד קצת מים.
3 לשים את הבצק 9-10 דקות עד שהוא חלק וגמיש.
4 מוציאים לקערה משומנת מעט, מכסים ומניחים להתפחה במקום חמים כשעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
5 מוציאים את הבצק מהקערה ולשים קצרות בידיים להוצאת האוויר.
6 מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 100 גרם כל אחד ומסדרים על מגש משומן מעט. מכסים במגבת ומניחים ל-20 דקות.
7 מרדדים כל כדור בצק לרצועה ארוכה וקולעים לצורת לחמניית שמונה (ראו בסרטון).
8 מסדרים את הלחמניות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה תוך שמירה על מרווחים קטנים ביניהן. מכסים במגבת ומניחים להתפחה של 45 דקות.
9 מחממים תנור ל-180 מעלות.
10 מערבבים בקערה כפית נס קפה עם מים עד להמסה מוחלטת. מוסיפים ביצה וטורפים היטב.
11 מברישים את הלחמניות התפוחות בזהירות בתערובת הביצה ומפזרים פרג.
12 אופים את הלחמניות 20-25 דקות, עד שהן שחומות ויפות.
** הלחמניות יישמרו עד יומיים כשהן עטופות היטב בשקית.
** ניתן להקפיא אותן אחרי שהן מצטננות, כשהן עטופות היטב.
** הקפה נותן צבע ולא משאיר טעם, אבל אם רוצים אפשר לוותר עליו.