צילום׃ חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

לחמניות זעתר

האם זה השדרוג שהלחמניות הביתיות שלנו חיכו לו כל החיים? מצב רציני שכן. תבלין זעתר מבחוץ, חיזוק של זעתר טרי מבפנים (לא חובה, רק אם יש) - ופתאום כל טוסט הופך למלך

חנושה (בת חן שמעיה) | mako אוכל | פורסם 19/02/25 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

   

מרכיבים :

לבצק (9 לחמניות אישיות):

500 גרם קמח לחם מנופה

1 כף שמרים יבשים

2 כפות סוכר

רבע כוס שמן

כוס ורבע (320 מ"ל) מים

חצי כף מלח

1 כף עלי זעתר מיובשים או טריים (לא חובה אבל מוסיף המון)

לציפוי:

קערה קטנה עם מים

קערה קטנה עם תערובת זעתר (לשדרוג ניתן להוסיף כפית סומאק)

להברשה:

מעט שמן זית איכותי

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים בהדרגה את השמן והמים ולשים 10 דקות.

2 מוסיפים את המלח והזעתר ולשים עוד 2 דקות לפחות. מוציאים את הבצק למשטח משומן ולשים בידיים משומנות עוד דקה.

לחמניות זעתר של חנושה (צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל)
לחמניות זעתר של חנושה|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
לחמניות זעתר. מושלמות לכריך או לטוסט (צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל)
לחמניות זעתר. מושלמות לכריך או לטוסט|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

3 מתפיחים את הבצק בקערה מכוסה עד הכפלת נפח (בחורף בין שעה ורבע לשעה וחצי).

4 מורידים אוויר מהבצק ומחלקים לכדורים של 100 גרם. מניחים ל-5 דקות.

5 מרדדים את כדורי הבצק במערוך ומגלגלים לצורת נקניק. 

6 טובלים את הלחמניות במים ומיד לאחר מכן בזעתר ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מתפיחים שוב עד הכפלת נפח, כ-50 דקות. 

7 בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו.

8 אופים עד שהלחמניות שחומות ויפות, 12-15 דקות (תלוי בתנור), ומיד מברישים אותן בשמן זית. 

לעוד מתכונים מטריפים של חנושה