לחמניות זעתר
האם זה השדרוג שהלחמניות הביתיות שלנו חיכו לו כל החיים? מצב רציני שכן. תבלין זעתר מבחוץ, חיזוק של זעתר טרי מבפנים (לא חובה, רק אם יש) - ופתאום כל טוסט הופך למלך
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לבצק (9 לחמניות אישיות):
500 גרם קמח לחם מנופה
1 כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
רבע כוס שמן
כוס ורבע (320 מ"ל) מים
חצי כף מלח
1 כף עלי זעתר מיובשים או טריים (לא חובה אבל מוסיף המון)
לציפוי:
קערה קטנה עם מים
קערה קטנה עם תערובת זעתר (לשדרוג ניתן להוסיף כפית סומאק)
להברשה:
מעט שמן זית איכותי
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים בהדרגה את השמן והמים ולשים 10 דקות.
2 מוסיפים את המלח והזעתר ולשים עוד 2 דקות לפחות. מוציאים את הבצק למשטח משומן ולשים בידיים משומנות עוד דקה.


3 מתפיחים את הבצק בקערה מכוסה עד הכפלת נפח (בחורף בין שעה ורבע לשעה וחצי).
4 מורידים אוויר מהבצק ומחלקים לכדורים של 100 גרם. מניחים ל-5 דקות.
5 מרדדים את כדורי הבצק במערוך ומגלגלים לצורת נקניק.
6 טובלים את הלחמניות במים ומיד לאחר מכן בזעתר ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מתפיחים שוב עד הכפלת נפח, כ-50 דקות.
7 בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו.
8 אופים עד שהלחמניות שחומות ויפות, 12-15 דקות (תלוי בתנור), ומיד מברישים אותן בשמן זית.