בורקיטס גבינה
איך אפשר להתכונן לשבעות בלי מתכון אחד לפחות של בורקיטס? אפשר להכין מראש את הבצק, לשמור אותו במקרר, וקצת לפני ההגשה לקרוץ עיגולים, למלא ולאפות
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
לבצק:
200 גרם מרגרינה רכה
380 גרם (1/2 2 כוסות, ועוד 3 כפות) קמח תופח
200 מ"ל (מכל) שמנת חמוצה
כפית שטוחה של מלח
1 חלמון של ביצה
למלית:
200 גרם גבינה למילוי ללא טעם
כפית מלח
50 גרם גבינת קשקבל, מגוררת
3 כפות גבינה לבנה
לציפוי:
ביצה טרופה
אופן ההכנה:
1 מערבבים יחד את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה לפחות.
2 מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של חצי ס"מ וקורצים עיגולים בעזרת כוס.
3 מערבבים את חומרי המלית. מניחים בכל עיגול כפית מהמלית וסוגרים לצורת חצי סהר. מהדקים היטב את הקצוות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
4 מברישים את הבצק בביצה טרופה ואופים 25 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות, עד שהמאפים מזהיבים.
* המתכון מספק 20-25 מאפים, תלוי בגודל העיגולים שאתם קורצים.
בקרו בבלוג של אינס שילת ינאי - תיק אוכל
>> בשבוע שעבר הכנו מאפינס בשני צבעים