צילום׃ נמרוד סונדרס, סוגת
גוזלמה מבצק יוגורט ובולגרית
בשביל פינוק פחמימתי חמים, גבינתי ומטריף חושים לא צריך שמרים וגם לא מיקסר. מה כן צריך? קמח, יוגורט וגבינה בולגרית, וגם סבלנות לרדד את הבצק הכי דק שאפשר. מוכנים?
ארז קומרובסקי | יחסי ציבור
| פורסם 15/11/23
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
לבצק:
5 כוסות קמח פיצה
3 כוסות יוגורט כבשים
1 כף מלח
שמן זית
למילוי:
בולגרית המאירי
עלי מיורן
אופן ההכנה:
1 לשים את הקמח עם היוגורט והמלח כמה דקות, עד שהבצק מתאחד. מכסים בניילון ומניחים בצד לשעה. בינתיים מערבבים את חומרי המילוי.
2 מחלקים את הבצק ל-10 כדורים. מרדדים כל כדור על משטח עבודה מקומח קלות לעיגול דק ביותר. מניחים את המילוי על חצי מהעיגול וסוגרים היטב עם החצי השני בעזרת האצבעות.
3 מורחים בשמן זית ומרדדים שוב בעדינות, כדי לא לפוצץ את המאפה.
4 מחממים מחבת ברזל היטב וכשהיא חמה צולים את הגוזלמה משני הצדדים עד שהיא משחימה היטב. אוכלים מהר מהר.