צילום׃ ליאור משיח, mako אוכל

פרעצל פיצה

מה יותר מגרה מפרעצל? זה קל - פרעצל ממולא, ולא סתם ממולא אלא ממולא ברוטב עגבניות ומוצרלה, כאילו היה פיצה מן השורה. הקייטנה של mako מגישה: הדבר הכי טעים לעשות עם הזמן שלכם בחופש

ליאור משיח | mako אוכל | פורסם 15/08/22 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.9 36 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לבצק:

200 מ"ל מים (שלושת רבעי כוס ועוד כף ועוד כפית)

6 גרם שמרים יבשים (חצי כף ועוד קמצוץ)

360 גרם קמח לחם (2 וחצי כוסות ועוד כף)

8 גרם מלח דק (כפית ושליש)

15 גרם שמן זית (2 וחצי כפיות)

למלית:

רוטב עגבניות (אפשר גם מטבוחה או ממרח עגבניות מיובשות)

מוצרלה מגוררת

פרמזן מגוררת

להברשה:

100 גרם חמאה מומסת

מוצרלה מגוררת

פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

1. לשים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה כ-5 דקות, עד שהבצק חלק, חזק ואלסטי.

2 מעבירים את הבצק למשטח העבודה ומחלקים ל-6 חתיכות שוות במשקל 100-110 גרם כל אחת. יוצרים מהן כדורים, מכסים ומניחים לכ-5 דקות.

לאתר של ליאור משיח

3 מרדדים במערוך את כדורי הבצק לרצועות ארוכות מאוד, בערך באורך של תבנית התנור.

4 מורחים לאורך מרכזה של כל רצועה קצת רוטב עגבניות – שימו לב להתמקד במרכז, כדי שאפשר יהיה לסגור את הרצועה אחר כך. מפזרים קצת מוצרלה מגוררת ופרמזן מגוררת.

5 צובטים את החלק העליון והתחתון של הרצועה יחד, וסוגרים את המלית בתוכה. נוצרת רצועה ארוכה, סגורה וממולאת, וממנה מכינים את הפרעצל.

6 קולעים את הבצק לצורה של פרעצל ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה. מכסים ומניחים להתפחה של 30 דקות.

7 בינתיים מחממים תנור ל-220 מעלות.

8 לאחר ההתפחה מברישים את הפרעצלים בחמאה מומסת ומפזרים עוד מהגבינות.

9 אופים כ-15 דקות, עד שהפרעצלים תפוחים וזהובים והגבינה מבעבעת. מוציאים ומגישים.