מאפה האלים
מי שנתן למנה הקסומה הזאת את השם "מאפה 12 האלים" ידע מה הוא עושה, ויעל קצב, שהוסיפה לה טוויסט קטן עם פרוסת בטטה צלויה ומתובלת - שיפרה אותה אפילו יותר. כל כך מעט מרכיבים, כזה איזון מופלא של טעמים
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-10 מאפים:
10 דפי פילו
קופסת גבינת פטה
1 בטטה גדולה או 2 קטנות
3 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור
אורגנו
ספריי שמן או חמאה
דבש לזיגוג
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות.
2 מכינים את הבטטות: מקלפים את הבטטה וחוצים אותה (אם משתמשים בבטטות קטנות אין צורך לחצות אותן). פורסים לאורך לפרוסות יחסית עבות של סנטימטר.
3 מסדרים את פרוסות הבטטה על תבנית מרופדת בנייר אפייה וחורצים בהן חריצים שתי וערב. מזלפים שמן זית ומתבלים במלח, פלפל שחור ואורגנו. מכניסים לתנור לכ-30 דקות, עד שהבטטות מתרככות.
4 מוציאים את הבטטות מהתנור, מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות ומתחילים להכין את מאפי האלים.
5 חותכים את גבינת הפטה ל-10 מלבנים, יחסית עבים (שימו לב לפרופורציה של הגבינה ביחס לבטטה).
ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים
6 מניחים על משטח העבודה דף פילו ומרססים בספרי שמן. מקפלים את הדף לשניים. מניחים בתחתית הפילו מלבן של בטטה ומלבן של פטה, זה על זה.
7 מקפלים את שני צידי דף הפילו על הבטטה והגבינה ומקפלים לצורת מעטפה (ראו בסרטון). חוזרים על הפעולות עם כל הכמות.
8 מניחים את מאפי האלים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מרססים במעט שמן ואופים 15 דקות, עד הזהבה.
9 מזלפים דבש ומגישים מיד.