צילום׃ אפיק גבאי, תיק אוכל

חצ'פורי ביתי שאי אפשר לסרב לו

חצ'פורי הוא מאפה גאורגי שאף ישראלי לא יכול לעמוד בפניו - ומעכשיו גם לא צריך! ביצה רכה וגבינות בגרסה קצת שונה, במעטה לחם רך אבל גם פריך - ככה תכינו אותו בעצמכם

אינס שילת ינאי | תיק אוכל | פורסם 26/05/24 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 132 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (5 מנות):

לבצק:

500 גרם קמח

25 גרם שמרים טריים

כוס וחצי מים פושרים

30 גרם חמאה

1 כפית מלח

למלית:

600 גרם גבינה למילוי (אנחנו השתמשנו ב- 200 גרם ריקוטה ו-400 גרם גבינה בולגרית רכה)

מלח

פלפל שחור

2 בצלים ירוקים קצוצים (לא חובה)

5 ביצים

מלח גס

אופן ההכנה:

1 מערבבים את הקמח והשמרים בקערה גדולה ויוצרים גומה במרכז. מניחים בגומה את המים, החמאה והמלח ולשים לבצק רך. אם הבצק נדבק ליד ניתן להוסיף כרבע כוס קמח נוספת. מכסים את הקערה ומתפיחים עד שהבצק מכפיל נפחו.

2 לאחר ההתפחה לשים את הבצק שוב, מחלקים ל-5 כדורים, ונותנים להם לתפוח שוב על משטח מקומח - 10 דקות. בינתיים מערבבים את הגבינה עם המלח והפלפל והבצל הירוק (אם רוצים).

3 מרדדים כל כדור לעיגול לא דק מידי, מורחים במרכז כל עיגול את מלית הגבינה, מרימים את שולי העיגול מכל צד ומהדקים כל קצה - כך שנוצרת צורה של סירה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות כ-15-20 דקות.

4 מוציאים את התבנית מהתנור ובעזרת מזלג לוחצים מעט את מרכזה של כל סירה כך שנוצרת גומה. לתוך כל גומה שוברים ביצה, מפזרים מלח גס ומחזירים לאפייה לעוד כ-5 דקות, או עד לרמת העשייה של הביצה שמעדיפים.

* מומלץ להגיש לצד בצל ירוק, סלט קצוץ או ממרח חריף.

* המתכון באדיבות הבלוג "תיק אוכל" של אינס שילת ואפיק גבאי. פורסם כאן בנובמבר 2022