חלת קינמון רכה עם גלייז
החורף מתחיל להציץ עלינו מבין החריצים, ולנו זה מיד מדליק נורה אחת: קינמון! אז מי אם לא קרן אגם התגייסה לעזרת חבר, ומיד ניפקה לנו מתכון לחלה קצת אחרת לשבת - חלה שהיא גם עוגה שהיא גם מאפה קינמון רך ומנחם
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
אני נתקלת לא מעט בשאלה מה ההבדל בין קראנץ לשבלולי קינמון לסינבון לרולדת שמרים לרוגלך וכו', והתשובה הקבועה שלי היא: הצורה. כי רוגלך, שבלולים, סינבון ואפילו גביניות ורולדות הן כולן עוגות שמרים מאותו הבצק (או כמעט מאותו הבצק), רק בצורות שונות. שוקולד, קינמון, חלבה, פיסטוק, שקדים - בצק השמרים ישמח לקבל לתוכו כל מילוי שאתם אוהבים. אני, כמו שאפשר לראות במתכון, תמיד אעדיף למלא את השמרים שלי בקינמון. אני פשוט אוהבת את הטעם שלו בבצק, והשילוב שלו עם הרוך של עוגת השמרים עושה לי תמיד נעים בבטן.
המתכון שלפניכם הוא משהו שבין עוגת שמרים (הבצק) לחלה מפנקת רכה וטעימה (העיצוב), כי איכשהו כשמתחיל מזג אוויר קצת יותר חורפי מיד מתעורר בנו דחף לעוגת שמרים קינמון ליד התה.
מרכיבים :
לחלה אחת גדולה:
550 גרם קמח לחם/חלה/מניטובה לבן
1 כף גדושה שמרים יבשים
חצי כוס (100 גרם) סוכר לבן
חצי כפית מלח
כוס-כוס וחצי מים
2 ביצים גודל L
100 גרם חמאה רכה
למילוי:
2 כפות אבקת קינמון
150 גרם חמאה רכה
150 גרם סוכר חום
להברשה:
ביצה טרופה עם מעט מים או חלב
לציפוי:
כוס אבקת סוכר
כף מים רותחים
אופן ההכנה:
1 מערבבים במיקסר קמח, שמרים, סוכר ומלח. מתקינים את וו הלישה ומתחילים ללוש. מוסיפים תוך כדי לישה מחצית מכמות המים, את הביצים והחמאה הרכה.
2 ממשיכים ללוש למשך 10 דקות לפחות, עד לקבלת בצק רך וגמיש, ותוך כדי לישה מוסיפים את יתרת המים לאט לאט (לא בטוח שתצטרכו את כל הכמות).
3 מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט ומגלגלים אותו בשומן. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר של שעה וחצי עד שעתיים.
4 המלית: מערבבים בקערה קינמון עם חמאה רכה וסוכר חום למחית חלקה. שומרים במקרר.
5 מעבירים את הבצק התפוח למשטח מקומח ומרדדים למלבן או ריבוע גדול.
6 בעזרת פלטה או כף מורחים את מלית הקינמון על כל שטח הבצק.
7 מחלקים את הבצק לאורכו לשלושה חלקים שווים ומגלגלים כל חלק לרצועה ארוכה.
8 בעזרת סכין חורצים כל רצועה לאורכה (לא עד הסוף, רק כדי שהמילוי יתגלה).
9 קולעים את הרצועות לחלה, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומתפיחים 40-50 דקות, עד שהחלה מכפילה את נפחה.
10 מחממים תנור ל-180 מעלות.
11 מברישים את החלה בביצה טרופה עם מים או חלב ואופים עד הזהבה, 35-40 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים מעט.
12 הגלייז: מערבבים אבקת סוכר עם מים רותחים לקבלת מרקם משחתי. אם צריך מוסיפים עוד מעט מים.
13 מצפים את החלה ומגישים.
** אפשר להכין מאותה הכמות 2 חלות קטנות, במקום אחת גדולה. ייתכן שזמן האפייה יתקצר מעט.
** לגרסת פרווה ממירים את החמאה בנטורינה או במרגרינה בטעם חמאה.