צילום׃ איתיאל ציון, יש מקום בעיר התחתית, הוצאת LunchBox

טוסט קבב

בשר רך אפוי על פיתה פריכה, עגבניות קרירות מרגיעות את חריפות הפלפל והטחינה מלטפת את הכל יחדיו

הילה אלפרט | יש מקום בעיר התחתית, הוצאת LunchBox | פורסם 22/10/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

3 פיתות, עדיף לבנוניות, חצויות לשני דיסקים
12 כפות שמן זית
2 פלפלים ירוקים חריפים, פרוסים לפרוסות דקיקות
600 גרם בשר בקר טחון עם שומן כבש
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
5 עגבניות קצוצות דק
3 שיני שום קצוצות דק
6 כפיות טחינה גולמית באיכות טובה
4 ענפי תימין

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל־250 מעלות (לא טורבו). בתבנית מניחים את עיגולי הפיתות עם החלק הפנימי, הרך והבהיר יותר, כלפי מעלה.

2 יוצקים על כל עיגול כ־2 כפות שמן זית ובעזרת כפות הידיים מפזרים אותו על פני כל השטח.

3 מפזרים מעט מהפלפלים החריפים ולוקחים חופן גדוש מתערובת הבשר ומשטחים על פני הפיתה לשכבה בעובי של כ־½ ס"מ. מקפידים להשאיר שוליים של כ־1 ס"מ. אם תערובת הבשר לא מתובלת, ממליחים ומפלפלים.

4 מכניסים לתנור ואופים בחום הגבוה במשך 8 דקות. לא יותר. במקביל מערבבים את העגבניות עם השום וממליחים.

5 מוציאים את הפיתות מהתנור, מזלפים כפית טחינה גולמית על פני הבשר ומניחים מעל 2 כפות מסלט העגבניות, מפזרים מעט עלי תימין ומגישים מיד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!