מיני רוגלך מנצחים
בינינו, חלק מהחגיגיות של שבת טמונה בניחוחות המענגים שעולים מהתנור - וזה משהו שאי אפשר לקנות בקונדיטוריה. המתכון הזה יארגן לכם ניחוח מושלם, וגם רוגלך קטנטנים ומושלמים לא פחות
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (70 מנות):
לבצק השמרים:
480 גרם (3 כוסות וחצי) קמח
50 גרם (חצי כוס) שקדים טחונים
80 גרם (חצי כוס פחות 2 כפות) סוכר
8 גרם שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
רבע כפית מלח
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
200 מ"ל (כוס פחות 2 כפות) חלב, חמים
120 גרם חמאה רכה
למלית הקקאו:
100 גרם חמאה
120 גרם (חצי כוס ועוד 2 כפות) סוכר
40 גרם (רבע כוס ועוד כפית) קקאו, מנופה
שליש כפית קינמון
לציפוי:
1 ביצה
1 כפית חלב
120 מ"ל (חצי כוס) מים
100 גרם (חצי כוס) סוכר
אופן ההכנה:
1 מכינים את בצק השמרים: מערבבים קמח, שקדים טחונים, סוכר, שמרים ומלח במיקסר עם וו לישה. מוסיפים ביצים, תמצית וניל וחלב בהדרגה, ולשים לקבלת בצק אחיד.
2 מוסיפים בהדרגה את החמאה הרכה (מעט בכל פעם, מחכים עד שהיא נבלעת בבצק) וממשיכים ללוש עוד כ-7 דקות לקבלת בצק אלסטי, רך ומעט דביק. מעבירים לקערה מקומחת מעט, מכסים במגבת נקייה או בניילון נצמד רופף ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
3 מכינים את מלית הקקאו: ממיסים את החמאה, מוסיפים סוכר, קקאו וקינמון ומערבבים. מצננים מעט עד שהתערובת מגיעה למרקם של ממרח סמיך.
4 מחלקים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות ל-2 חלקים, ומרדדים כל חלק לעלה בגודל כ-20x36 ס"מ.
לבלוג של ענבל - פיית העוגיות
5 מורחים כל יריעת בצק במלית ומקפלים לשניים, לקבלת מלבן של 10x36 ס"מ. מהדקים קלות את הצדדים ומרדדים את מלבן הבצק לרוחבו כשהמלית במרכז לעלה בעובי כ-4 מ"מ.
6 בעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה חותכים כל עלה למשולשים שווי שוקיים עם בסיס ברוחב של 4-5 ס"מ, ומגלגלים כל משולש מחלקו הרחב ועד לקצה לקבלת צורת רוגלך.
7 מסדרים את הרוגלך במרווחים על תבניות מרופדות בנייר אפייה, מכסים במגבת נקייה או בניילון נצמד רופף ומתפיחים להכפלת הנפח.
8 מחממים תנור ל-180 מעלות. טורפים ביצה עם כפית חלב ומברישים את המאפים. אופים כ-15 דקות עד להשחמה.
9 בזמן שהרוגלך בתנור מביאים לרתיחה בסיר קטן מים וסוכר. מנמיכים מעט את הלהבה ומניחים לנוזל להתבשל תוך בעבוע קל עוד 2-3 דקות. מכבים את הלהבה ומברישים את המאפים בסירופ מיד כשהם יוצאים מהתנור, מצננים וזוללים.
* המאפים במיטבם ביום ההכנה.