חלת שוקולד של עדיקוש
מי אמר שחלה לשבת לא יכולה להיות מעדן מתוק? עדיקוש הכינה חלת נוטלה גדולה במיוחד, אבל מרשה לכם להמיר את הנוטלה בכל ממרח שוקולד אחר שאוהבים והתוצאה תהיה מרהיבה לא פחות
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-4 חלות בינוניות/2 חלות גדולות:
קילו קמח
40 גרם שמרים טריים/20 גרם שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
שלושת רבעי כוס שמן קנולה
500 מ"ל מים פושרים
כף מלח
למילוי:
צנצנת ממרח נוטלה/שוקולד השחר/כל ממרח שוקולדי אחר שאוהבים
שוקולד צ'יפס
לציפוי:
ביצה
שומשום
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים וסוכר. מחברים וו לישה ומתחילים לערבל על מהירות נמוכה. מוסיפים בזרם דק את השמן קנולה והמים. ממשיכים לערבב ותוך כדי מוסיפים את המלח. לשים את הבצק כ- 10 דקות לפחות על מהירות בינונית- איטית.
2 לאחר הלישה מעבירים את הבצק לקערה משומנת היטב, מכסים במגבת או ניילון נצמד ומשאירים להתפחה בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח, בערך כשעה.
3 מוציאים את הבצק מהקערה אל משטח מקומח ומחלקים ל-4 חלקים (כל חלק יהפוך לחלה. אפשר גם להכין 2 חלות גדולות). מתחילים עם חלק אחד ואת יתר החלקים מניחים בצד ומכסים כדי למנוע התייבשות.
4 בוחרים את מספר הרצועות של החלה: אפשר 3 רצועות, 4 רצועות, 6 וכדומה (בתמונה ניתן לראות חלה שנקלעה מ-4 רצועות). מחלקים את הבצק למספר הרצועות הרצוי, ומרדדים כל רצועה למלבן. מורחים שכבת נוטלה (או כל ממרח אחר שארוצים), מעליה מפזרים שוקולד צ'יפס או שוקולד קצוץ ומגלגלים לרולדה. מניחים בצד על משטח מקומח עד ששאר הרצועות מוכנות.
5 קולעים מהרולדות חלה, וממשיכים באותו אופן עם שאר רצועות הבצק כך שיווצרו לנו בסופו של דבר 2/4 חלות.
6 מניחים את החלות על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח (בערך כשעה, בחורף זה עשוי לקחת קצת יותר זמן).
7 מחממים תנור ל- 175 מעלות על תכנית טורבו.
8 לאחר ההתפחה מברישים בביצה, מפזרים שומשום ומכניסים לאפייה בתנור כ- 25 עד 30 דקות או עד הזהבה מלאה של החלות.
9 מוציאים מהתנור, מצננים ואוכלים!
לבלוג של עדי - עדיקוש
בתיאבון!