צילום׃ פסקל רובין-פרץ, foodish - הסיפור של האוכל היהודי
בולו לחג
אפשר לקרוא להם הביסקוטי של חגי תשרי: כיכרות יבשים מתובלים וארומטיים שפורסים לעוגיות דקיקות. אידיאליות לשבירת צום או לסוכה, ואם רוצים להתאים אותם יותר לילדים - אפשר להוסיף שברי שוקולד
פסקל פרץ-רובין | foodish - הסיפור של האוכל היהודי
| פורסם 02/09/21
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
ל 8-6 בולו בינוניים:
כוס שמן
6 ביצים
1 וחצי כוסות סוכר
חצי כוס צימוקים בהירים
שלושת רבעי כוס שקדים קצוצים גס
חצי כוס זרעי שומשום
קליפה מגוררת מ־3 תפוזים
3 שקיות סוכר וניל
3 שקיות אבקת אפייה
1 כף זרעי שומר (אניס)
1 כוס מיץ תפוזים
1 ק"ג קמח, מנופה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית (או שתיים, תלוי בגודל) בנייר אפייה משומן.
2 שמים את כל החומרים למעט הקמח בקערה רחבה ומערבבים.
3 מוסיפים את הקמח בהדרגה תוך כדי ערבוב ולישה עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק.
4 משמנים את כפות הידיים, מחלקים את הבצק למספר הכיכרות הרצוי ויוצרים מכל חלק כיכר המזכירה כיכר לחם אחיד. מסדרים את הכיכרות בתבניות ברווח של כ־4־5 ס"מ זו מזו ואופים 40-45 דקות, או עד שהכיכרות משחימות. מניחים לצינון ופורסים לפרוסות בעובי 3־2 ס"מ.
המתכון באדיבות Foodish