צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

מאפה בצק פריך עם גבינות ופטריות

למאפה זה קוראים גאלט, והוא בעצם סוג של קיש רק בלי סיבוכים וגינונים מיותרים. קרן אגם מראה כמה רחוק אפשר להגיע עם מאפה פשוט וקל, וחכו שתראו מה היא מחביאה בתוך הבצק עצמו

קרן אגם | אוכל טוב, mako | פורסם 18/05/23 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 74 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

שבועות תמיד כרוך בחיפוש אחר מתכונים שווים וקלים, אז קבלו את הגאלט - הפאי הפתוח שלא דורש גינונים מיוחדים או ניסיון בעיצוב בצק ואפייה. תוספת הגבינה והבזיליקום לבצק עצמו גורמת לו להפיץ ריח מטורף בכל הבית, שלא לדבר על כמה שהבצק הזה פריך ונמס בפה. יחד עם מלית הגבינות והפטריות – מדובר באחד המאפים החלומיים שיצא לי להכין.

 

אל תוותרו על השומשום בצדדים!

מרכיבים :

לבצק:

כוס וחצי (210 גרם) קמח לבן רגיל

חצי כפית מלח דק

150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

50 גרם גבינת פרמזן או כל גבינה צהובה מגוררת

חופן עלי בזיליקום קצוצים דק

2 כפות שמנת חמוצה

לתערובת הפטריות:

מעט שמן זית

חבילה של פטריות שמפיניון, פרוסות

חופן פטריות שיטאקי, פרוסות דק

מלח

פלפל שחור

מעט גבינת פרמזן מגוררת

למלית הגבינות:

100 גרם גבינה 5 אחוז לאפייה כמו כנען או תבור (ניתן להמיר בריקוטה)

חצי מכל גבינה לבנה או גבינת קוטג'

50 גרם גבינה בולגרית או פטה, מפוררת

100 גרם גבינת מוצרלה או קשקבל, מגוררת

מלח

להברשה:

מעט חלב

חצי כוס שומשום

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: טוחנים במעבד מזון עם להב פלדה קמח, מלח וקוביות חמאה קרה עד לקבלת פירורים.

2 מוסיפים פרמזן ובזיליקום ומעבדים שוב. מוסיפים שמנת חמוצה ומעבדים רק עד לקבלת כדור בצק. אם הבצק יבש ולא מתאחד לכדור מוסיפים מעט שמנת חמוצה. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר (אם אין מעבד מזון – אפשר להכין את הבצק בידיים).

>> מתכונים לשבועות

מאפה בצק פריך עם גבינות ופטריות - גאלט (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
בעברית צחה: גאלט|צילום: קרן אגם, mako אוכל

3 מכינים את הפטריות: מחממים שמן זית במחבת ומקפיצים את הפטריות עם מלח ופלפל עד לריכוך. מוסיפים פרמזן, מערבבים ומסירים מהאש.

4 מערבבים בקערה את כל הגבינות לתערובת אחידה. ממליחים לפי הטעם.

5 מחממים תנור ל-180 מעלות.

6 מרדדים את הבצק, שהתקרר בינתיים, על נייר אפייה מקומח היטב לעיגול או מלבן גדול.

7 מניחים במרכז הבצק את מלית הגבינות ועליה מפזרים את הפטריות. שומרים על שוליים נקיים.

8 סוגרים את המאפה מכל הצדדים לפאי חצי פתוח. מברישים את הבצק בחלב ומפזרים שומשום בנדיבות.

9 מעבירים את המאפה עם נייר האפייה לתבנית התנור ואופים 35-40 דקות, עד שהבצק שחום והפאי מוכן למראה. מגישים חם.