צילום׃ רון יוחננוב, אוכל טוב, mako

שקשוקה בקן

כמה שכיף לאכול ביצה בקן לארוחת ערב, כמעט יותר כיף לאכול שקשוקה. ובכן, רון יוחננוב עשה שעטנז טעים במיוחד לשקשוקה בבצק עלים בתבנית שקעים. מישהו מבני הבית לא אוהב גבינה או ירק מסוים? אין בעיה, לא שמים לו

רון יוחננוב | mako אוכל | פורסם 03/08/21 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 43 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (9 מנות):

לתבנית עם 9 שקעים:

1 חבילת בצק עלים מצוננת (300 גרם)

כוס עגבניות מרוסקות (אפשר מקופסת שימורים)

כפית כמון

כף פפריקה

מעט פפריקה חריפה/צ'ילי חריף טרי

2 שיני שום כתושות

3 כפות שמן זית

מלח

פלפל שחור

9 ביצים

חצי כוס גבינה צהובה מגוררת

חצי כוס גבינת פטה מגוררת

חופן עשבי תיבול לבחירה (לבחירה)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מכינים רוטב שקשוקה: מערבבים בקערה את העגבניות עם כמון, פפריקה, שמן זית, שום, מלח ופלפל (מוסיפים חריף או כל תבלין אחר שרוצים).

>> רוצים לקבל את כל המתכונים שלנו ישירות למייל?

3 פותחים את בצק העלים על משטח עבודה ומחלקים אותו ל-9 קוביות.

וככה זה נראה לפני התנור (צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב, mako)
וככה זה נראה לפני התנור|צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב, mako

4 מניחים כל קוביית בצק בתוך שקע בתבנית ויוצקים לתוכה כף של שקשוקה, ומעליה יוצקים ביצה.

5 מפזרים מעל כל קן גבינה ועשבי תיבול ומכניסים לאפייה כ-20 דקות.

* אם רוצים ביצה פחות עשוייה, אפשר לשבור את הביצים לקינים רק באמצע האפייה.

כמעט שאפשר לשמוע את הקראנץ' (צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב, mako)
כמעט שאפשר לשמוע את הקראנץ'|צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב, mako

רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

לעמוד האינסטגרם של רון יוחננובאם אתם עוד לא שם. 

בתיאבון!