צילום׃ מיכל הלפרין

מתקשים להיפרד מהמצה בריי? קבלו את הפיתה בריי

פסח עבר, המצה בריי איתו, אבל אנחנו בטוחים שיש כאלה שמתקשים להיפרד מהקונספט של לביבות מצה רכות וטעימות. ההמלצה שלנו לאותם מתגעגעים היא פשוט להחליף את המצה בפיתה - ניסינו, וזה אפילו יותר טעים!

מיכל הלפרין | mako | פורסם 20/04/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-2-3 מנות:

2 פיתות

4-3 ביצים

2 כפות סוכר

כפית תמצית וניל (לא חובה)

קורט מלח

כוס וחצי חלב

מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1 טורפים יחד את הביצים, הסוכר, תמצית הווניל, המלח והחלב.

2 מרטיבים את הפיתות, סוחטים ומפוררים. מוסיפים לבלילה ומערבבים.

3 משמנים מעט את המחבת, ויוצקים פנימה לביבות מהבלילה בעזרת כף או מצקת.

4 מטגנים משני הצדדים ומגישים חם.

** אפשר להחליף את הפיתות בכמה פרוסות חלה.