צילום׃ קרן אגם ונופר צור, מה אופים היום? הוצאת מודן

בייגלה שטוח כמו של אבולעפיה

כל כך הרבה זמן חלמנו לשחזר בבית את הבייגלה המתקתק של אבולעפיה, השטוח עם השומשום והטעם של החופש והים, והנה באה קרן אגם ופשוט מניחה לנו את הפתרון מול הפרצוף. אז שלא נכין? ברור שנכין

קרן אגם | מה אופים היום? הוצאת מודן | פורסם 10/10/23 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

את המאפייה של אבולעפיה אני מכירה עוד מהילדות, אבל כשעברתי לגור ביפו, כל כך התלהבתי מהקרבה למאפייה שהייתי עוצרת לקנות בייגלה שטוח כמעט כל יום, ואז מגיעה הביתה ואוכלת אותו עם חמאה או עם אבוקדו טרי. כשהכנתי את הבייגלה הזה לראשונה בבית, התרגשתי עד דמעות מהטעם, שהיה בדיוק בדיוק כמו במאפייה של אבולעפיה.

מרכיבים :

ל-15 בייגלך:

2 עד 2 וחצי כוסות (600-480 מ"ל) מים פושרים

2 כפות שמרים יבשים

שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר לבן

1 כף מלח דק

כ־7 כוסות (1 ק"ג) קמח לחם או קמח פיצה או קמח לבן

3 כפות שמן זית

לציפוי:

2 כוסות שומשום

אופן ההכנה:

1 במיקסר עם וו לישה מערבלים כוס ורבע מים עם השמרים, הסוכר והמלח.

2 מוסיפים את הקמח ולשים במהירות נמוכה-בינונית. מוסיפים את שמן הזית ואת יתרת המים באיטיות ובהדרגה (לא בבת אחת, כי ייתכן שלא תזדקקו לכל הכמות). מוזגים קצת מים ומחכים, ואז עוד קצת ומחכים, עד שהבצק נפרד מדופנות הקערה אבל נדבק מעט לתחתית. לשים בסך הכל 12-10 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש.

3 מעבירים את הבצק להתפחה בקערה משומנת בשמן זית ומגלגלים אותו בקערה כדי שיצופה בשמן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ומעליו במגבת ומניחים להתפחה של שעה וחצי עד שעתיים בטמפרטורת החדר עד שהבצק מכפיל את נפחו.

בייגלה שטוח כמו של אבולעפיה  (צילום: קרן אגם ונופר צור, מה אופים היום? הוצאת מודן)
בייגלה שטוח כמו של אבולעפיה |צילום: קרן אגם ונופר צור, מה אופים היום? הוצאת מודן

4 מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים אותו ל-15 חלקים במשקל כ-120 גרם כל אחד. מכדררים את חלקי הבצק לכדורים ומניחים אותם על מגש משומן עם מרווחים ביניהם. משמנים את חלקם העליון של הכדורים עם ספריי שמן, ומכסים במגבת או בניילון נצמד רופף. מתפיחים 30 דקות עד שהכדורים ממש תפוחים (אפשר גם להתפיח כמה שעות במקרר).

5 לאפייה בתנור: מחממים את התנור ל-230 מעלות ומניחים בתוכו תבנית הפוכה; לאפייה בטאבון: מחממים את הטאבון ל-350 מעלות, ואז מנמיכים ל-270.

6 מרטיבים היטב מגבת במים, סוחטים קצת, ומניחים אותה בתבנית מלבנית או על מגש קטן. מכינים צלחת רחבה או מגש עם שומשום לציפוי הבצק.

7 כשהכדורים תפחו, מניחים כל כדור על משטח מקומח ומרדדים אותו בעזרת מערוך לעיגול שטוח. במרכז העיגול קורצים בעזרת קורצן עיגול קטן בקוטר 4-3 ס"מ.

8 מניחים את הבייגלה על המגבת הלחה שהכנו ומרטיבים מעט את חלקו התחתון. טובלים מייד בצלחת השומשום, כדי שהחלק הרטוב יצופה בשומשום.

9 לאפייה בתנור: מניחים את הבייגלה המצופה בשומשום ישירות על התבנית ההפוכה הלוהטת, ואופים כ-15 דקות עד להזהבה; לאפייה בטאבון: מקמחים את המרדה בסמולינה או בקמח דורום, ומניחים עליו בייגלה אחד. מעבירים לטאבון, ואופים 4-3 דקות תוך כדי סיבוב הבייגלה מדי פעם. מקפידים שהבייגלה לא יהיה קרוב מדי לאש כי השומשום נשרף ממש מהר. מגישים חם!

מה אופים היום? הכריכה (צילום: אפיק גבאי, מה אופים היום? הוצאת מודן)
מה אופים היום? הכריכה|צילום: אפיק גבאי, מה אופים היום? הוצאת מודן

המתכון מתוך הספר "מה אופים היום?" בהוצאת מודן.