מקלות לחם שום רכים
כמה הן רכות, לחמניות השום האלה, וכמה מענגות. בואו נגיד שאם היו מכריחים אותנו לגור בתוך התבנית הזו, כנראה שלא היינו מתרעמים. קרן אגם עם הנשנוש הכי ממכר בעיר
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-15-18 יחידות:
3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח לחם או קמח לבן רגיל
כף שמרים יבשים
חצי כף מלח דק
כף דבש (או סוכר חום)
3 כפות שמן זית
כוס עד כוס וחצי (240-360 מ"ל) מי ברז חמימים
להברשה אחרי האפייה:
50 גרם חמאה מומסת
3 שיני שום, כתושות
חופן עלי בזיליקום קצוצים (או עלי תיבול אחרים)
מעט מלח אטלנטי גס
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים יבשים ומלח.
2 מפעילים את המיקסר ומוסיפים לאט לאט מחצית מכמות המים. כשהמים נטמעים בקמח מוסיפים את הדבש והשמן, ואז לאט לאט עוד מים עד שהבצק מתגבש לכדור רך וגמיש. לשים בסך הכל כ-10 דקות.
3 מעבירים את הבצק לקערה משומנת היטב ומגלגלים אותו בשומן. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומתפיחים כשעה וחצי במקום חמים.
4 מוציאים את האוויר מהבצק ומחלקים לכדורים במשקל של כ-45 גרם כל אחד.
5 מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
6 פותחים כל כדור עם האצבעות, מגלגלים לרצועה ומסדרים על תבנית אפייה במרווחים קטנים. מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של כ-25 דקות.
7 מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים את המקלות (ללא ציפוי) 15-20 דקות, עד להזהבה.
8 מערבבים בקערה חמאה מומסת עם שום כתוש, בזיליקום ומלח גס.
9 מברישים את מקלות הלחם בתערובת החמאה ומגישים חם.
>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?
** המקלות במיטבם ביום האפייה אך ניתן להקפיאם בעודם טריים, להפשיר ולחמם לפני ההגשה.