צילום׃ שרון ברקוביץ, ברקו מייד

פנקייק פיצה

איך לא חשבנו על זה קודם? שרון ברקוביץ' עם מתכון שהוא איחוד מתבקש של שתי קלאסיקות: קל ומהיר כמו פנקייק, מספק, משביע ומגיע חתוך למשולשים כמו פיצה. בשבילנו אקסטרה זיתים, ושיהיו ירוקים. תודה

שרון ברקוביץ | ברקו מייד | פורסם 13/01/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 85 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לתבנית בקוטר 28 ס"מ:

1 ביצה

כוס וחצי חלב

כוס וחצי קמח תופח

2 כוסות גבינה צהובה מגורדת (חצי לבלילה, שלושה רבעים לאמצע ושלושה רבעים ללמעלה)

חצי כפית מלח

לרוטב עגבניות:

שלושת רבעי כוס מחית עגבניות (רצוי מאלה שבבקבוק זכוכית)

חצי כפית שבבי שום/ אבקת שום

1 שקית של תבלינים לפיצה (אלה שמקבלים עם המשלוח)

כפית אורגנו יבש/טרי

מעט מלח

בנוסף:

מעט שמן לטיגון

שלושת רבעי כוס תוספות לפיצה שאוהבים: זיתים, תירס, פלפל, בצל, פטריות וכו'

אופן ההכנה:

1 לקערה גדולה שוברים ביצה, מוסיפים את החלב וטורפים בעזרת מזלג. מוסיפים את הקמח התופח, חצי כוס גבינה צהובה מגורדת (שימרו את השאר להמשך) ומלח. מערבבים היטב.

2 במחבת עם ידיות חסינות אש (אם אתם לא בטוחים לגבי הידיות תצפו אותן היטב בנייר כסף) יוצקים מעט שמן ומחממים את המחבת היטב. מוסיפים 3 מצקות מהבלילה ומניעים את המחבת לצדדים כדי לפזר באופן אחיד. מנמיכים לאש קטנה.

3 בעזרת כף מורחים על החלק העליון חצי כוס רוטב עגבניות ומעליו מפזרים 3/4 כוס גבינה מגורדת ואיזה תוספות שרוצים.

4 יוצקים מעל את יתרת הבלילה, מטגנים כ-10 דקות עד שהחלק התחתון שחום ויפה (איך יודעים? מרימים בזהירות ובודקים). 

5 בינתיים מחממים את התנור ל-200 מעלות. 

6 לוקחים מגש גדול ומחליקים אליו בזהירות את הפנקייק, במטרה שהצד שכבר טוגן יהיה התחתון. הופכים בזהירות את המגש מעל המחבת כך שכעת הצד שלא טוגן יהיה למטה.

7 על הצד שכבר טוגן (שכעת נמצא למעלה) מורחים שוב רוטב עגבניות ומפזרים גבינה צהובה ותוספות שאוהבים.

8 כשהצד התחתון מזהיב, מכבים את האש ומעבירים את המחבת לתנור החם. אופים כ-10 דקות עד שכל הגבינה נמסה והחלק העליון מעט זהוב.

מגישים חם (אפילו שגם קר זה טעים..)

לעוד מתכונים קלים שאשכרה אפשר להכין בבית עקבו אחרי BERKO MADE בפייסבוק ובאינסטגרם או בקרו באתר.