לחם שום נתלש
כולם יודעים שאין ממכר כלחם שום, וכשהוא מגיע בפורמט של מאפה שכבות נתלש זה כבר בכלל עובר כל גבול. יש מנות שאי אפשר להישאר אדישים אליהן, וזאת אחת מהן
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק (תבנית אינגליש קייק 7.5*11*30 ס”מ):
3 כוסות קמח (420 גרם)
כפית מלח
כף סוכר
כך שמרים יבשים
2 כפות שמן זית
2 שיני שום, כתושות
כוס חלב פושר (ועוד רבע כוס במידת הצורך)
לתערובת החמאה והשום:
75 גרם חמאה
4 שיני שום, כתושות
2 כפות בזיליקום טרי קצוץ דק
120 גרם גבינת קשקבל מגוררת
אופן ההכנה:
1 הבצק: מערבבים בקערת המיקסר קמח, מלח וסוכר. מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים שוב. מחברים את וו הלישה ומפעילים במהירות נמוכה.
2 מוסיפים את שמן הזית והשום ומוזגים פנימה את החלב בהדרגה, עד לקבלת בצק רך וגמיש. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומסובבים אותו בפנים כך שישומן מכל הצדדים. מכסים את הקערה ומניחים להתפחה של שעה וחצי או עד הכפלת הנפח.
3 המילוי: ממיסים את החמאה במיקרוגל, מוסיפים את השום והבזיליקום הקצוץ ומערבבים.
4 מרדדים את הבצק למלבן גדול בעובי חצי סנטימטר.
בואו לעקוב אחרי פאני באינסטגרם
5 מברישים את הבצק בשלושת רבעי מתערובת החמאה ומפזרים את הקשקבל המגוררת.
6 חותכים את הבצק ל-5 רצועות שוות ומסדרים אותן זו על גבי זו. חותכים שוב ל 7-8 חלקים שווים.
7 מסדרים את חתיכות הבצק בצורה אנכית בתבנית. מניחים להתפחה נוספת של חצי שעה.
8 מחממים תנור ל-175 מעלות ומברישים את הבצק בתערובת החמאה שנשארה (משאירים מעט לאחרי האפייה).
9 אופים את הלחם 45 דקות, עד שהוא תפוח וזהוב. מוציאים ומברישים שוב את החלק העליון בתערובת החמאה.
10 מחלצים מהתבנית ומגישים חם.
** אפשר להקפיא את הלחם אחרי האפייה, ואז להפשיר ולחמם בתנור לפני הגשה.