צילום׃ יעל קצב, mako אוכל

בורקס תלושותי

גם בורקס וגם תלושותי? חד משמעית. קבלו רעיון קל ויפה לעיצוב חדש של הבורקס שלכם, אידיאלי לזלילה משפחתית או עם חברים: מצד אחד פריך, מצד שני עסיסי, ומכל הצדדים כיף טעים ברמת שחיתות בדיוק כמו שאנחנו אוהבים

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 01/04/24 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעשר דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

זוכרים את עוגת תלושותי? חשבתם פעם למה לא לנסות את אותו טריק עם בורקס? כי אנחנו חשבנו, והאמת היא שאין שום סיבה.

מרכיבים :

300 גרם בצק עלים מופשר

למלית:

1 כוס גבינה צהובה מגוררת

חצי כוס גבינת מוצרלה מגוררת

חצי בלוק בולגרית מפוררת

1 ביצה

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

חצי כפית אורגנו או בזיליקום

להברשה:

ביצה טרופה

שומשום לפיזור

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית עד לאיחוד.

3 פורסים את בצק העלים על משטח העבודה וחותכים לאורך ל-4 חלקים שווים (לקבלת שני בורקס ארוכים).

4 מפזרים על שתיים מרצועות הבצק את המלית ומכסים בשתי הרצועות האחרות.

5 בעזרת סכין או גלגלת חותכים את הבצק לאורכו באמצע, ואז לרוחב לבערך 6 ריבועים יחסית עבים (ראו בסרטון).

6 מסדרים את ריבועי הבורקס על תבנית מרופדת בנייר אפייה בשתי שורות כך שהם חופפים חלקית, כמו רעפים. מברישים בביצה ומפזרים שומשום.

7 אופים 15-20 דקות, עד להזהבה של הבצק. 

** מומלץ להגיש עם גבינת שמנת ועירית.

ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים

או באינסטגרם המהמם שלה 

בורקס תלושותי  (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
בורקס תלושותי |צילום: יעל קצב, mako אוכל

בתיאבון!