צילום׃ אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב

מאפינס בננה נוטלה

אם נהיה כנים, כל דבר שקשור בנוטלה מתקבל אצלנו בברכה, וכשמדובר בשילוב מבורך בין בננה לנוטלה, אנחנו בכלל מבסוטים אש

נועה רוזין | לאפות, לבשל, לאהוב | פורסם 11/01/15 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.9 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

מרכיבים:

1 בננה גדולה, בשלה (או 2 קטנות)

2 כפות (30 גרם) חמאה, בטמפרטורת החדר

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

1 ביצה

1 כף שמן

1/2 כוס יוגורט סמיך (עדיף בסגנון יווני או בלקני)

1 כפית תמצית וניל

1 כוס (140 גרם) קמח לבן

1 כפית סודה לשתייה

1/4 כפית מלח

2 כפות ממרח נוטלה

1 כפית שמן

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות. מסדרים עטרות נייר בתוך 2 תבניות מאפינס.

2 בקערה מועכים את הבננה בעזרת מזלג למחית חלקה יחסית.

3 בקערה בינונית טורפים במטרפה את החמאה, הסוכר והביצה עד לקבלת קצף בהיר.

4 מוסיפים את הבננה המעוכה, השמן, היוגורט ותמצית הווניל וטורפים יחד עד לקבלת תערובת אחידה.

5 בקערה נפרדת מנפים את הקמח, הסודה לשתייה והמלח. מוסיפים את החומרים היבשים לרטובים ובעזרת לקקן מערבבים בעדינות ליצירת בלילה אחידה.

6 בקערה קטנה שמים את הנוטלה והשמן ומחממים במיקרוגל במשך 10 שניות. מוציאים מהמיקרוגל ומערבבים עד לקבלת תערובת נוזלית ואחידה.

7 ממלאים כל שקע בכף גדושה מבלילת המאפינס (בערך עד 1/3 גובה השקע).

8 מזלפים מעט מתערובת הנוטלה על כל מאפין ומכסים בתערובת המאפינס כך שכל השקעים מלאים עד ¾ גובה.

9 מעל כל מאפין מזלפים עוד קצת מממרח האגוזים ויוצרים צורות אקראיות בעזרת קיסם.

10 אופים במשך 12-15 דקות עד שהמאפים מתייצבים וקיסם שננעץ במרכזם יוצא יבש.

>> כל המתכונים של "לאפות, לבשל, לאהוב"