צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

מאפינס קישואים ומנגולד

הן קטנות, מלאות טעם, בריאות ולא מסובכות להכנה: פשטידות אישיות שכיף לארח איתן

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל | פורסם 07/01/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 67 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 קישואים בהירים
2 זוקיני
4 עלי מנגולד
2 שיני שום, קלופות וקצוצות
3 ביצים L
100 גרם גבינת קשקבל מגורדת
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
חופן עליי בזיליקום קצוצים
שלושת רבעי כוס קמח כוסמין מלא
מלח
פלפל
אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

1 בפומפייה מגררים את הקישואים והזוקיני. מניחים במסננת, זורים מעט מלח, משהים לרבע שעה וסוחטים את הנוזלים.

2 שוטפים היטב את עלי המנגולד וחותכים לרצועות.

3 מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את שיני השום עד להזהבה. מוסיפים את המנגולד ומטגנים כ-5 דקות, עד שהוא מגיר את כל הנוזלים שלו.

4 בקערה גדולה טורפים את הביצים. מוסיפים את הקישואים, הזוקיני, המנגולד ואת יתר המרכיבים.

5 מערבבים היטב עד לקבלת תערובת סמיכה יחסית (אם יש צורך מוסיפים מעט קמח). משמנים תבנית שקעים/תבניות מאפינס אישיות, יוצקים מהתערובת לשקעים ואופים בתנור שחומם מראש ל-180מעלות כ-25 דקות, עד שהתערובת מתייצבת.

 

ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

 

>> בשבוע שעבר הכנו ממרח שעועית ושקדים