צילום׃ יעל דאבי, mako אוכל

פיצה ביאנקה עם ברוקולי ותפוחי אדמה

כמה שאנחנו לא מתעמקים בזה, עדיין קשה לנו להחליט מה מושך אותנו יותר: הרוטב הלבן השמנתי והאלוהי, פרוסות תפוחי האדמה שאנחנו יודעים שמסתתרות בפנים או הבצק שלא מפסיק ללחוש לנו מילים של פיתוי

יעל דאבי | אוכל טוב, mako | פורסם 24/08/22 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק (3 פיצות בינוניות):

120 מ"ל (חצי כוס) מים חמימים

10 גרם (כף) שמרים יבשים

580 גרם (4 כוסות + 2 כפות) קמח לחם

10 גרם (כף גדושה) סוכר

15 גרם (כף גדושה) מלח

240 מ"ל (כוס) מים חמימים

60 מ"ל (רבע כוס) שמן זית

לרוטב:

500 מ"ל שמנת מתוקה 38%

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל לבן

חצי כפית אגוז מוסקט

לתוספות:

תפוח אדמה קלוף ופרוס לפרוסות דקיקות

כוס גבינת מוצרלה מגוררת

ראש ברוקולי חתוך לפרחים קטנים וחלוט כמה דקות במים רותחים

להגשה:

פרוסות מנצ'נגו

אופן ההכנה:

>> עוד מתכונים של יעל דאבי באינסטגרם

1. מערבבים בקערית את חצי כוס המים והשמרים עד להמסה. מניחים בצד למשך כמה דקות, עד שהתערובת תפוחה ואוורירית. 

2 בקערה גדולה מערבבים את הקמח, הסוכר והמלח. מוסיפים את תערובת השמרים, שאר המים ושמן הזית ולשים לבצק אחיד.

3 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים. לאחר 20 דקות, מוציאים את הבצק מהקערה ולשים קלות. מכסים ומניחים שוב ל-20 דקות. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים.

4 מכינים את הרוטב: מביאים את כל המרכיבים לרתיחה בסיר קטן תוך ערבוב. מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה תוך ערבוב מדי פעם, עד שהרוטב מסמיך. מצננים מעט.

5 מחממים תנור ל-250 מעלות ומרפדים תבנית מלבנית בנייר אפייה.

6 מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן (או לעיגול) ומניחים בתבנית. שופכים מעל את הרוטב, מפזרים מוצרלה, תפוחי אדמה וברוקולי ואופים כ-20 דקות, עד הזהבה מוחלטת ובעבוע.

7 מוציאים מהתנור, מפזרים מנצ'נגו ומגישים.

פיצה ביאנקה (צילום: יעל דאבי, mako אוכל)
פיצה ביאנקה|צילום: יעל דאבי, mako אוכל