כיכר קוטג' וזיתי קלמטה
מתכון של ארז קומרובסקי מתוך "אפייה מהירה" לכיכר לחם בהכנה זריזה בלי שמרים והתפחות. זה מושלם כי זה טעים, זריז וכי אין שילוב טעמים יותר ישראלי ואהוב מקוטג' וזיתים. ככה מעמידים כיכר לחם בשעה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות -
מרכיבים :
כוס קמח מלא תופח
כוס וחצי קמח תופח
רבע כפית סודה לשתייה
כף שטוחה פלפל שחור גרוס
כפית מלח ים
50 גרם חמאה רכה
כף סוכר
2 ביצים בגודל בינוני (M)
מכל גבינת קוטג' 9%
שלושת רבעי כוס זיתי קלמטה מגולענים וחצויים
שמן זית
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה (כדאי להצמיד את הנייר לתבנית בעזרת מעט חמאה רכה או שמן).
2 מערבבים בקערה גדולה את הקמחים, הסודה לשתייה, הפלפל והמלח.
3 מקציפים את החמאה והסוכר בקערת המיקסר או במטרפה ידנית מספר דקות, עד שמתקבל קרם תפוח ובהיר. מוסיפים את הביצים זו אחר זו תוך כדי הקצפה, ולאחר מכן את גבינת הקוטג'. מערבבים לבלילה אחידה.
4 מוסיפים את הבלילה ואת הזיתים לתערובת הקמח ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה. מעבירים אותה לתבנית ומעצבים לצורת כיכר לחם.
5 מזליפים מעל הכיכר מעט שמן זית ואופים בתנור החם 45-40 דקות, עד שהכיכר זהובה ומפיצה ניחוח נפלא. מצננים כ-10 דקות ומעבירים לרשת צינון.
מתוך הספר "אפייה מהירה: לחמים ועוגות ללא שמרים" של ארז קומרובסקי, הוצאת כתר.