לזניה בשרית - לא כשר
את הלזניה הזאת מכינים עם תבשיל ראגו בשרי, רוטב בשמל, גבינת מוצרלה ועלים טריים של בזיליקום, והתוצאה היא אחת המנות הטובות והמושחתות שיש למטבח האיטלקי להציע, ויש לו
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים :
לתבנית מלבנית בינונית גבוהת שוליים:
חבילת עלים ללזניה (שאינם דורשים בישול מקדים)
400 גרם מוצרלה מגוררת
כחצי חבילה בזיליקום
לתערובת הבשר:
חצי קילו בשר בקר טחון
בצל גדול, קצוץ
4-5 שיני שום, פרוסות גס
4-5 עגבניות טריות בשלות
קופסה קטנה של רסק עגבניות
קופסה גדולה של עגבניות חתוכות או פסאטה (כ-800 גרם)
שמן זית
מלח
פלפל שחור
קצת פפריקה או צ'ילי גרוס
לבשמל:
50 גרם חמאה
3 כפות קמח לבן
2 כוסות חלב
חצי כפית מלח
מעט פלפל שחור או לבן
קורט אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
1 קוצצים את הבצל והשום, ובינתיים חולטים את העגבניות הטריות במים רותחים. ממתינים כדקה, מוציאים את העגבניות וקולפים בזהירות (אם יש לכם דרך מועדפת אחרת לקלף עגבניות - תרגישו חופשי). קוצצים את העגבניות לקוביות.
2 מטגנים את הבצל בשמן זית עד שהוא משחים, מוסיפים את השום ומטגנים עוד רגע.
3 מפנים קצת מקום במחבת ושופכים פנימה את העגבניות הקצוצות. מניחים להן להיחרך מעט, מערבבים עם תכולת המחבת ומתבלים במלח ופלפל.
4 מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך פירוק שלו במזלג או בממעך פירה, עד שהוא מאפיר מכל הכיוונים.
5 מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים. מוסיפים את העגבניות המשומרות והפפריקה ומערבבים. מבשלים על אש קטנה 20-30 דקות.
6 בזמן הזה מכינים את הבשמל: מתיכים את החמאה בסיר קטן. מוסיפים את הקמח ומערבבים נמרצות, עד שמתקבלת משחה אחידה.
7 מסירים מהאש ובוחשים פנימה את החלב בהדרגה. מערבבים כל הזמן, עד שמתקבל רוטב דליל. מתבלים במלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט ומחזירים לאש. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים תוך ערבוב מתמיד כ-3 דקות, עד שמסמיך. מסירים מהאש.
8 מרכיבים את הלזניה: משמנים את התבנית בחמאה. מסדרים שכבה של עלי לזניה, עליה רוטב בולונז ועליו כמה עלים קרועים של בזיליקום. מפזרים מהמוצרלה, ועליה מהבשמל.
9 מסדרים עוד שכבה של עלי לזניה, עוד שכבה של בולונז ועלי בזיליקום, עוד מוצרלה ועוד בשמל. חשוב לשמור בולונז לשכבה העליונה, ורצוי שיהיה עם כמה שיותר רוטב.
10 מסדרים עוד שכבה של עלי לזניה, ועליה בולונז ובזיליקום. מפזרים מוצרלה.
11 מחממים תנור ל-180 מעלות.
12 מכסים את הלזניה בנייר אלומיניום (או נייר אפייה ועליו נייר אלומיניום). נזהרים שהנייר ייגע בגבינה.
13 אופים את הלזניה כ-40 דקות, מסירים את הכיסוי וצולים 10 דקות נוספות, עד שהגבינה מבעבעת יפה.
** הלזניה תהיה אפילו יותר טעימה יום לאחר הכנתה.