צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל

שבלולי בולונז

אם מאסתם בשבלולי הפיצה שנהוג להכין לילדים כשאין שום דבר אחר לארוחת ערב - בוודאי תשמחו לשמוע שנמצא להם יורש: שושני בצק שמרים עם רוטב בולונז, שגם אתם תשמחו (מאוד מאוד) לפגוש על הצלחת

רון יוחננוב | mako אוכל | פורסם 03/11/20 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 63 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק: 

500 גרם קמח לבן, מנופה  

3 כפות סוכר   

כף שמרים יבשים   

כפית מלח  

3 כפות שמן  

כוס ורבע מים בטמפרטורת החדר  

למילוי:  

4 כפות שמן זית   

500 גרם בשר בקר טרי (אפשר לשלב עם בשר טלה ושומן כבש)   

בצל גדול, מקולף וקצוץ  

3 כפות רסק עגבניות  

3-4 שיני שום כתושות

מעט צ'ילי חריף  

מלח

פלפל שחור   

כף אורגנו או בזיליקום טרי, קצוץ דק  

לעיטור:  

ביצה טרופה

אופן ההכנה:

1 מתחילים בהכנת הבצק: לשים את כל המרכיבים במיקסר 8-10 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ומבריק שנפרד מהקערה ונשאר מעט דביק בתחתית. אם צריך, אפשר להוסיף מעט מים בהדרגה. מכסים את הקערה ומניחים לבצק לתפוח כשעה בטמפרטורת החדש או לילה במקרר.

>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?

שושני בולונז לפני האפייה (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
לפני האפייה|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

2 מכינים את המילוי: מחממים שמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומזהיבים מעט. מוסיפים את השום, הצ'ילי והתבלינים.

3 כשהבצל מקבל צבע זהוב ויפה מוסיפים שלושה רבעים מכמות הבשר. מערבבים היטב ומפוררים תוך כדי טיגון עד שכל הבשר מחליף צבע.   

4 מוסיפים את עשבי התיבול, מערבבים ומעבירים לקערה להתקררות. כשהתערובת קרה מוסיפים לה את הבשר שהשארנו בצד. מערבבים (הבשר הלא מבושל "יקשור" את המלית וייסייע לכם לייצר שושנים מבלי שהמלית תתפרק בזמן המילוי).   

5 לאחר שהבצק תפח מחלקים אותו ל-2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בעובי כ-3 מ"מ, מפזרים את המילוי ומשטחים. מגלגלים את הבצק לרולדה וחותכים לשושנים. חוזרים על הפעולות עם החלק השני של הבצק ומסדרים את השושנים על תבניות מרופדות נייר אפייה (אפשר על תבנית התנור או בשתי תבניות עגולות, כמו בתמונה).

6 מכסים ומתפיחים עוד 30 דקות.

7 מחממים תנור ל-200 מעלות (חום עליון ותחתון או טורבו).  

8 מורחים את השושנים בביצה טרופה ואופים 30 דקות או עד הזהבה. מגישים חם.

שושני בולונז (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
ארוחת ערב הורסת|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

לעמוד האינסטגרם של רון יוחננובאם אתם עוד לא שם.