בייגל שום ומוצרלה
אם אתם מחובבי לחמניות השום - ובינינו, עוד לא פגשנו מישהו שלא אוהב לחמניות שום - הבייגלים האלה הולכים להעיף אתכם לשחקים, עם התוספת המפילה סופית של מוצרלה ופרמזן
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק (10 בייגלים):
70 מ"ל (רבע כוס+כף) חלב פושר
6 גרם (כפית וקצת) שמרים יבשים
330 גרם (2 כוסות+5 כפות) קמח לחם
30 גרם (2 כפות) סוכר לבן
3 ביצים מידה L
80 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
2 וחצי גרם (קצת פחות מחצי כפית) מלח
לחמאת השום:
100 גרם (חבילה קטנה) חמאה, רכה
חופן פטרוזיליה קצוצה
3-4 שיני שום, כתושות
מלח לפי הטעם
לטבילה:
קערית עם מים קרים
קערית עם שומשום לבן
לטופינג:
גבינת מוצרלה מגוררת
פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
1 הבצק: מערבבים בכוס את החלב הפושר והשמרים וממתינים כ-8 דקות.
2 שמים בקערת המיקסר קמח לחם, סוכר וביצים ומוזגים את החלב עם השמרים. לשים 7 דקות.
3 מוסיפים את קוביות החמאה ולשים 12 דקות נוספות. מוסיפים את הקמח ולשים עוד דקה. מתקבל בצק די דביק, וזה בסדר.
4 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים כשעה.
5 מחלקים את הבצק ל-10 חלקית של 70 גרם כל אחד, מגלגלים לכדורים חלקים ויפים ומסדרים באופן מרווח על תבנית מרופדת נייר אפייה. מתפיחים כשעה (ואם לא תפח מוסיפים עוד 15-30 דקות).
6 מחממים תנור ל-190 מעלות, טורבו.
7 מערבבים היטב את מרכיבי חמאת השום ומעבירים לשקית זילוף.
8 טובלים כל כדור בצק (בעדינות, כדי לא לפגוע בנפח שלו) במים ואז בשומשום.
9 יוצרים גומה במרכז כל כדור, מזלפים לתוכה חמאת שום ומלמעלה מפזרים מוצרלה ופרמזן.
10 אופים 12-15 דקות (תלוי בתנור שלכם, לכל תנור יש את הזמנים שלו), מוציאים לרשת צינון ומתענגים.