צילום׃ חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

בייגל שום ומוצרלה

אם אתם מחובבי לחמניות השום - ובינינו, עוד לא פגשנו מישהו שלא אוהב לחמניות שום - הבייגלים האלה הולכים להעיף אתכם לשחקים, עם התוספת המפילה סופית של מוצרלה ופרמזן

חנושה (בת חן שמעיה) | mako אוכל | פורסם 11/12/24 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

   

מרכיבים :

לבצק (10 בייגלים):

70 מ"ל (רבע כוס+כף) חלב פושר

6 גרם (כפית וקצת) שמרים יבשים

330 גרם (2 כוסות+5 כפות) קמח לחם

30 גרם (2 כפות) סוכר לבן

3 ביצים מידה L

80 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

2 וחצי גרם (קצת פחות מחצי כפית) מלח

לחמאת השום:

100 גרם (חבילה קטנה) חמאה, רכה

חופן פטרוזיליה קצוצה

3-4 שיני שום, כתושות

מלח לפי הטעם

לטבילה:

קערית עם מים קרים

קערית עם שומשום לבן

לטופינג:

גבינת מוצרלה מגוררת

פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

1 הבצק: מערבבים בכוס את החלב הפושר והשמרים וממתינים כ-8 דקות.

2 שמים בקערת המיקסר קמח לחם, סוכר וביצים ומוזגים את החלב עם השמרים. לשים 7 דקות.

3 מוסיפים את קוביות החמאה ולשים 12 דקות נוספות. מוסיפים את הקמח ולשים עוד דקה. מתקבל בצק די דביק, וזה בסדר.

בייגל שום ומוצרלה של חנושה (צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל)
בייגל שום ומוצרלה של חנושה|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

4 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים כשעה.

5 מחלקים את הבצק ל-10 חלקית של 70 גרם כל אחד, מגלגלים לכדורים חלקים ויפים ומסדרים באופן מרווח על תבנית מרופדת נייר אפייה. מתפיחים כשעה (ואם לא תפח מוסיפים עוד 15-30 דקות).

6 מחממים תנור ל-190 מעלות, טורבו.

7 מערבבים היטב את מרכיבי חמאת השום ומעבירים לשקית זילוף.

8 טובלים כל כדור בצק (בעדינות, כדי לא לפגוע בנפח שלו) במים ואז בשומשום.

9 יוצרים גומה במרכז כל כדור, מזלפים לתוכה חמאת שום ומלמעלה מפזרים מוצרלה ופרמזן.

10 אופים 12-15 דקות (תלוי בתנור שלכם, לכל תנור יש את הזמנים שלו), מוציאים לרשת צינון ומתענגים.

לעוד מתכונים מטריפים של חנושה